Managerul Spitalului Mavromati pus să găsească soluţii la nemulţumirile asistenţilor medicali!

Managerul Spitalului Mavromati pus să găsească soluţii la nemulţumirile asistenţilor medicali!
Şefii Consiliului Judeţean i-au cerut managerului Spitalului Judeţean Mavromati, Corneliu Mihai, să vină cu soluţii pentru rezolvarea problemei celor peste 100 de asistenţi medicali care au promovat în grad, dar care nu beneficiează şi de salarizarea aferentă.

La începutul acestei săptămâni, mai mulţi membri ai Sindicatului Solidaritatea s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, cerând să li se acorde toate drepturile cuvenite.

“Am discutat cu managerul spitalului, iar vineri, când se întoarce şi preşedintele Consiliului Judeţean, i-am spus să vină cu posibile scenarii de rezolvare a acestei probleme. Vineri vom avea o nouă discuţie să vedem care sunt prosilibităţile de rezolvare a acestei speţe. Domnul manager a spus că va face o analiză şi vede cum putem şi dacă putem rezolva acum, sau peste două, trei luni, în funcţie şi de bugetul disponibil", a precizat Cristian Achiţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Un număr de 111 asistenţi medicali au promovat examenul pentru gradul principal, în decembrie 2013, dar nu au primit şi salarii majorate, conducerea spitalului invocând de fiecare dată lipsa resurselor financiare. Fiecare asistent ar trebui să primească 200-300 de lei în plus la leafă.

 

Spune-ne opinia ta