Bodyguarzi condamnați pentru bătăi în cluburi din Botoșani!

Bodyguarzi condamnați pentru bătăi în cluburi din Botoșani!
Mai mulți bărbați care au fost bodyguarzii controversatului om de afaceri Constantin Cuciureanu au fost condamnați, vineri, de Judecătoria Botoșani pentru bătăi în cluburi din Botoșani.

Potrivit sentinței magistraților, Ionuţ Iulian Apostol a primit o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare cu executare întrucât avea și o condamnare mai veche.

Felix Alexoaie a primit 10 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi 10 luni, iar Marian Mihai Pintilie a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În cazul lui Sebastian Alexoaie procesul penal a încetat întrucât victima sa a decedat din alte motive.

Bărbații au fost obligați să plătească victimelor daune morale și materiale de peste 45.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit procurorilor, în sarcina suspecţilor s-a reţinut săvârşirea mai multor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, şantaj şi desfăşurarea de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare si întreţinere a sistemelor de alarma împotriva efracţiei sau a componentelor acestora, fără atestat sau fără licenţa de funcţionare prevăzută de lege.

În fapt, în perioada 2008 – 2012, membrii grupării, în timp ce se aflau în diverse cluburi şi discoteci de pe raza municipiului Botoşani, au agresat mai multe persoane, în general ca urmare a unor conflicte spontane, după care le ameninţau pentru a nu se adresa organelor de poliţie şi a nu formula plângeri penale. 

O parte dintre cei bătuți și-au retras plângerile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
7

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...