Botoşăneni păcăliţi de un poliţist şi soţia sa, cu locuri de muncă în Occident!

Botoşăneni păcăliţi de un poliţist şi soţia sa, cu locuri de muncă în Occident!
Un poliţist a fost trimis în judecată pentru înleşăciune, alături de soţie. Acesta a pus la cale o schemă de a escroca sute de persoane dornice să muncească în ţări din Occident.

Trei persoane, dintre care un poliţist ieşean la secţia Tătăraşi, şi soţia lui, au fost trimise în judecată la sfârştitul săptămânii, fiind acuzate de nu mai puţin de 135 de acte de înşelăciune sau complicitate la aceeaşi infracţiune.

Prin rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Ionescu Ioan, de 34 ani, din comuna Gruiu, judeţul Ilfov, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi a135 de infracţiuni de înşelăciune; Azamfirei Mihai, de 40 ani, agent de poliţie în cadrul Secţiei 4 Iaşi, aflat la acea dată în perioada concediului de paternitate, pentru săvârşirea a 135 de infracţiuni de înşelăciune; Azamfirei Măndiţa Mihaela, de 40 ani, din Iaşi, pentru săvârşirea a 89 de infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Procurorii au consemnat în rechizitoriu faptul că, în perioada august-octombrie 2012, Ionescu Ioan, în calitate de administrator împuternicit al firmei Anemary Travel SRL Iaşi, împreună cu poliţistul Mihai Azamfirei, "în mod nemijlocit sau prin intermediul angajaţilor societăţii, au indus în eroare un număr de 135 persoane din judeţele Iaşi, Vaslui, Sibiu, Bacău, Brăila, Harghita, Botoşani, Vâlcea, Neamţ, Suceava, de la care au încasat, sub forma unor prestări servicii de consultanţă, suma totală de 87.750 lei sub pretextul plasării la muncă în Norvegia şi Irlanda".

Procurorii mai consemnează în actul de trimitere în judecată faptul că, în activitatea infracţională, inculpaţii au fost ajutaţi de Măndiţa Azamfirei, care şi-ar fi asumat prenumele nereal "Ema". De asemenea, se mai menţionează faptul că, în relaţiile cu angajaţii societăţii, cu persoanele vătămate, precum şi în înscrisurile întocmite, inculpaţii Ioan Ionescu şi Mihai Azamfirei au folosit nume şi calităţi mincinoase.

Procurorii spun că cei doi inculpaţi se cunosc din anul 1997, iar la propunerea celui de-al doilea, poliţistul, au hotărât ca prin intermediul firmei administrate de primul dintre ei să recruteze persoane dornice de a munci în străinătate, de la care urmau să perceapă o taxă justificată pentru traducerea documentelor şi legalizarea actelor, fără însă ca efectiv să se facă vreun demers pentru legalizarea actelor sau pentru căutarea unor astfel de locuri de muncă în străinătate.

De pregătirea formularelor necesare iniţierii activităţii infracţionale s-ar fi ocupat chiar poliţistul, care în cadrul discuţiilor cu celălalt inculpat a comunicat că nu vor fi niciun fel de probleme legale, motivat de faptul că el ar cunoaşte legislaţia în domeniu, profesând ca poliţist. "Pentru a-şi asigura reuşita hotărârii infracţionale şi a împiedica identificarea lor de către autorităţi, cei doi inculpaţi au hotărât să folosească nume mincinoase, stabilind ca inculpatul Ionescu Ioan să folească numele de Grigorescu Paul (Paulică), iar inculpatul Azamfirei Mihai de Călin - juristul firmei", mai spun procurorii în actul de acuzare".

În acelaşi document se mai consemnează totodată că, prin neînregistrarea operaţiunilor comerciale şi a veniturilor, administratorul mandatat al societăţii comerciale s-a sustras de la plata a 14.040 lei.

Sursa: Ziarul de Iaşi 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
84

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
77

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
145

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...