O nouă plângere penală pe numele IȘJ Botoșani!

O nouă plângere penală pe numele IȘJ Botoșani!
Un profesor din Botoșani a făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunal pe numele Inspectoratului Școlar Județean, acuzând faptul că mai multor profesori din județ le-a fost obturat dreptul de a participa la concursul pentru inspectori școlari.

Profesorul Corneliu Furtună susține că la concursul pentru inspectori, pentru disciplinele fizică-chimie și istorie-geografie s-a impus o dublă specializare deși, susține acesta, în niciun alt județ din țară nu a fost o astfel de condiție.

“Am depus o plângere luni legată de situația ivită ulterior concursului de inspector general, odată cu scoaterea la concurs a posturilor de inspectori școlari, județul Botoșani fiind singurul județ din țară în care pentru disciplinele fizică și chimie în loc să se lase la concurs jumătăți de normă așa cum au procedat toate celelate județe și cum este și firesc, de asemenea la istorie și geografie, Botoșaniul a unit posturile de fizică și chimie și istorie cu geografie, pentru un motiv foarte simplu: a bloca intrarea în concurs a lui Furtună și a lui Botezatu (n.red., profesorul de istorie Daniel Botezatu)", a declarat Corneliu Furtună.

Potrivit acestuia, zeci de profesori din județul Botoșani au fost în imposibilitatea de a participa la acest concurs.

“În felul acesta se îndeplinesc și elementele prevăzute de legea discriminării, a fost obturat accesul la concurs a cel puțin 150 de profesori care au simplă specializare. Câtă vreme la concurs, la Botoșani, s-a introdus obligativitatea dublei specializări automat au fost eliminați din concurs pentru că dublă specializare nu au decât vreo 12 profesori", a conchis Furtună.

Corneliu Furtună a mai făcut o plângere la Parchet, în urmă cu câteva luni, după ce dosarul său a fost respins la concursul pentru inspector general al Inspectoratului Școlar Județean. Procurorii au început urmărirea penală în acest caz față de faptă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
13

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
170

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
29

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...