Seceta a făcut ravagii în culturile din județ! Întreaga suprafață cu soia a fost compromisă!

Seceta a făcut ravagii în culturile din județ! Întreaga suprafață cu soia a fost compromisă!
Seceta din vara acestui an a afectat zeci de mii de hectare de culturi agricole de pe raza județului Botoșani, munca din primăvară a agicultorilor fiind în zadar.

Potrivit datelor prezentate în ședința Colegiului Prefectural de către Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, în urma raportărilor primite de la unitățile administrativ-teritoriale au fost afectate de secetă 144.773 de hectare, reprezentând 36,86% din suprafața agricolă a județului Botoșani.

Cele mai afectate culturi sunt cele de porumb, soia și floarea soarelui.

La soia, din cele 29.338 de hectare cultivate, a fost afectată de secetă aproape întreaga suprafața cultivată, respectiv 29.323 de hectare.

Pe lângă culturile agricole au fost afectate și pășunile, pe o suprafață de 10.131 de hectare, precum și pajiști, pe o suprafață de 12.015 hectare.

“Agricultura județului Botoșani se confruntă în anul 2015 cu o secetă pedologică pronunțată, persistentă în timp datorită cantitților de precipitații ineficiente și a temperaturilor ridicate. Dacă în nordul județului nivelul de umiditate al solului a fost satisfăcător, nu aceeași situație s-a înregistrat în centrul și sudul județului, unde nivelul umidității din sol a scăzut considerabil și a devenit îngrijorător pentru culturi, pășuni, dar mai ales pentru animale", a precizat Cristian Delibaș.

Situația centralizată de la nivelul județului Botoșani va fi transmisă Ministerului Agriculturii în vederea solicitării de ajutoare financiare din partea Uniunii Europene și a Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
18

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
206

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....