Nemulţumirea unui primar din judeţ: Medic de familie doar pe hârtie!

Nemulţumirea unui primar din judeţ: Medic de familie doar pe hârtie!
Locuitorii unui sat din judeţul Botoşani sunt nevoiţi să meargă 15 kilometri dacă au nevoie de un medic, deşi în localitatea în care stau există cabinet medical.

Această situaţie este în satul Liveni, din comuna Manoleasa, şi a fost adusă în atenţia prefectului şi a conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate chiar de primarul comunei, Mircea Mihai.

“Din discursul domnului preşedinte de la Casă observ că la capitolul medicină în judeţul Botoşani stăm foarte bine. Avem bani, furnizori, avem de toate, dar nu avem pacienţi. Aş vrea să întreb şi eu de ce la Manoleasa, satul Liveni, care are 2.000 de locuitori, pe organigrama dumnealor este prevăzut medic de familie şi din 1989 nu a funcţionat niciodată acel cabinet cu medic de familie. Acolo sunt 2.000 de locuitori cărora niciun medic nu le asigură asistenţa medicală. Şi noi în cifre stăm foarte bine. Avem medicamente, avem furnizori, avem cabinet, dar nu avem pacienţi, aceştia sunt la Manoleasa", a spus primarul din Manoleasa.

Prefectul Costică Macaleţi a cerut preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să rezolve această problemă.

 “Necesarul de medici se stabileşte de o comisie formată din reprezentanţii Casei de Asigurări de S[n[tate, Direcţia de Sănătate Publică şi ai Colegiului Medicilor. Este o normă,  este un medic la 2.500 de locuitori. O putem trecem prin comisie, facem o excepţie şi punem în dezbatere", a precizat Costel Lupaşcu.

 

Spune-ne opinia ta