Consilier judeţean, despre unul dintre directorii din cultură: “Ar trebui să rămână repetent”

Consilier judeţean, despre unul dintre directorii din cultură: “Ar trebui să rămână repetent”
Nota obţinută pentru activitatea desfăşurată în anul 2014 de unul dintre directorii unei instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean a fost criticată de consilierul judeţean Verginel Vacariu.

Acesta a spus că după constatările făcute de Curtea de Conturi, directorul respectiv ar trebui să rămână repetent, făcând referire la Aurel Melniciuc, fostul director al Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale.

În urma evaluării activităţii manageriale, Melniciuc a primit nota 10. Verginel Vacariu s-a arătat mirat că s-a acordat notă maximă unui director în a cărui instituţie au fost găsite unele nereguli, referindu-se la acele deplasări în străinătate care i-au fost imputate lui Melniciuc, pe motiv că nu a avut acordul scris al ordonatorului de credite.

“Curtea de Conturi a găsit deficienţe, probabil a avut imaginaţie mai mare. Şi după ce a găsit Curtea de Conturi ar trebui să rămână repetent. Care este nota finală? Ce ar trebui să facă ca să ia 4? Dacă a făcut ceea ce a făcut şi are 10. Sau de la 10 se începe notarea?", a întrebat Vacariu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, l-a informat pe consilierul judeţeanu că respectivele constatări au fost făcute de corpul de control al preşedintelui CJ, şi nu de către Curtea de Conturi.

 

Spune-ne opinia ta