Membru PNL despre Avram Iancu: Un criminal, descreierat. Despre românii care-l apără pe Iancu: Mari dobitoci

Membru PNL despre Avram Iancu: Un criminal, descreierat. Despre românii care-l apără pe Iancu: Mari dobitoci
Un membru al PNL a postat un mesaj pe facebook  în care afirmă că Avram Iancu este "un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus". Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că președintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național. Aceștia sunt numiți "dobitoci" de către politicianul PNL.

Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruț Nanu, din Braşov, afirmă că Iancu era "descreieratul ăsta", iar revoluționarii săi erau "proștii aia de țărani români".

Declarațiile lui Mihai Codruț Nanu nu sunt surprinzătoare acesta având la coperta de facebook un steag al "Transilvaniei"
independente, în care comentează în termeni negativi unirea de la 1918.

Blogul său este recomandat pe pagina oficială a PNL Brașov la categoria "bloguri liberale".

Afirmațiile lui Nanu despre Iancu sunt preluate din teoriile istoricului Marius Diaconescu, cel care făcut studii postuniversitare la Universitatea "Eötvös Loránd" din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei.

Marius Diaconescu a fost contracarat atât de istoricul George Damian, cât și de profesorul Ioan Bolovan. Acesta din urmă îl acuză pe Marius Diaconescu de "grave lacune istorice şi istoriografice"!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
29

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
330

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
184

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...