Societate din subordinea Consiliului Judeţean, la un pas de insolvenţă!

Societate din subordinea Consiliului Judeţean, la un pas de insolvenţă!
Una dintre societăţile aflate în subordinea Consiliului Judeţean este la un pas de a rămâne fără obiect de activitate şi de a intra în insolvenţă, la această dată firma neamaiavând niciun ban în conturi.

Înfiinţată cu scopul de a opera la noul depozit ecologic de la Stăuceni, societatea EcoSal nu a desfăşurat până acum efectiv niciun fel de activitate, reuşind doar să obţină licenţă pe partea de salubrizare, licenţă care expiră însă săptămâna viitoare.

Este greu de crezut că în cele câteva zile se va obţine o nouă licenţă, şi chiar dacă s-ar întâmpla acest lucru, societatea ar trebui să se asocieze cu un alt operator de salubritate pentru a putea participa la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru noul depozit ce se va deschide la Stăuceni.

Cum o nouă majorare de capital nu mai este posibilă, firma având şi restanţe la bugetul statului, pentru drepturi salariale neachitate, există toate premisele ca firma să intre în insolvenţă, mai ales că nici angajaţi nu mai are, după ce au demisionat cei care au condus-o.

“Vom avea o discuţie în ceea ce priveşte societatea EcoSal. Ca principiu, se poate prelungi licenţa dar trebuie luat în calcul că presupune nişte costuri suplimentare. EcoSal este şi într-o situaţie financiară nefericită, nu mai are bani şi nu poţi face majorări de capital la nesfârşit, să vii cu aport de sume. Acolo nu mai au nici directori. Analizăm chiar şi situaţia în care se poate lua hotărâre să intre în insolvenţă. Gândirea a fost una corectă, s-a mers pe ideea în care să avem o societate, să încredinţăm acel serviciu de operare pe groapă, s-a făcut toată documentaţia, s-a făcut licenţă, noi am vrut să încredinţăm, dar nu ni s-a permis şi a trebuit să scoatem la licitaţie. Cred că cea mai bună soluţie este să se meargă pe insovlenţă şi s-a oprit totul şi nu ne mai complicăm", a precizat Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta