Vicele Buliga se opune cedării terenului pentru construcţia unei noi biserici

Vicele Buliga se opune cedării terenului pentru construcţia unei noi biserici
Viceprimarul Marius Buliga se opune unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul municipiului, privind cedarea spre folosinţă, cu titlu gratuit, către Protopopiat, a unui teren de pe strada Săvenilor, unde se doreşte construcţia unei noi biserici.

Buliga consideră că mult mai oportună ar fi realizarea unor investiţii pe respectivul teren de către municipalitate, în condiţiile în care sunt grădiniţe pentru care Primăria plăteşte mii de lei lunar pentru plata chiriei. În plus, edilul a spus că săptămânal sunt cetăţeni care îi bat la uşă şi cer să fie împroprietăriţi după ce le-au fost luate terenurile pe perioada comunismului.

“Nu pot fi de acord ca un teren de 1.218 metri pătraţi şi o clădire de 196 de metri pătraţi să fie daţi în folosinţă gratuită. Municipalitatea în acest moment duce lispă de terenuri. Noi ieşim şi spunem că vrem să cumpărăm teren, ori acolo avem 1.200 de metri şi îi dăm gratis. Avem două grădiniţe în municipiu pentru care noi plătim chirie. Grădiniţa Mihail Kogălniceanu şi cea de la Cornişa, care este în interiorul  Colegiului Tehnic "Gh. Asachi". Poate pe viitor pe acel teren ar fi o oportunitate să construim o creşă sau o altă grădiniţă. Eu nu am nimic cu Biserica", a spus viceprimarul Marius Buliga.

Acesta a spus că poate se va ivi o oportunitate în viitor ca actualul Executiv al Primăriei sau cei care vor conduce peste ani municipiul să acceseze fonduri europene pentru a realiza o investiţie pe respectivul teren.

Marius Buliga a spus că îşi va expune punctul de vedere vizavi de acest proiect de hotărâre şi vineri, în şedinţa Consiliului Local.

Citeşte şi O nouă Biserică va fi construită în muncipiul Botoşani!

 

Spune-ne opinia ta