Controale de AMPLOARE în abatoare, carmangerii şi magazinele cu produse din carne!

Controale de AMPLOARE în abatoare, carmangerii şi magazinele cu produse din carne!
În această dimineaţă, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române,poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul  sacrificarării animalelor şi comercializarii produselor din carne.

La data de 19 decembrie a.c., peste 350 de poliţişti de investigarea criminalităţii  economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai structurilor teritoriale efectuează controale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor datorate bugetului de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate.

Controalele sunt efectuate inclusiv în județul Botoșani. Acţiunea vizează descoperirea şi investigarea ilegalităţilor de natură economico-financiară, precum şi verificarea modului în care sunt respectate reglementările referitoare la sacrificarea animalelor şi comercializare a produselor din carne.

Vor fi verificaţi peste 250 de agenţi economici şi peste 200 de persoane fizice, precum şi 46 de târguri specializate în vânzarea de animale vii, în special a celor în care se comercializează porcine.

Alături de poliţişti, la acţiune participă specialişti ai A.N.S.V.S.A., ai A.N.P.C., precum şi medicii din cadrul circumscripţiilor sanitar – veterinare. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
68

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
67

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...