Lucrători ai Punctului de trecere a frontierei Stânca-Costești, în atenția DNA!

Lucrători ai Punctului de trecere a frontierei Stânca-Costești, în atenția DNA!
Mai mulți lucrători cu atribuții de control din cadrul Punctului de trecere a frontierei Stânca Costești sunt anchetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Biroul Teritorial Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Aceștia au ajuns în atenția DNA în urma unei anchete a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a vizat 10 persoane din judeţele Iaşi, Bacău, Constanţa şi Vrancea implicate în contrabanda cu ţigări.

Procurorii DIICOT, care au făcut cercetările în acest dosar, au dispus trimiterea în judecată a 10 persoane, iar față de alte patru persoane cauza a fost disjunsă către DNA Galați.

La fel s-a întâmplat și în cazul lucrătorilor de la Punctul de trecere a frontierei Stânca-Costești, în cazul cărora ancheta va fi continuată de procurorii DNA Suceava.

Dintre cele 10 persoane trimise în judecată, șase se află în arest preventiv, iar celelalte patru au fost puse sub control judiciar.

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecţii ar fi fost ajutaţi în activitatea infracţională de o serie de lucrători din cadrul Punctului de trecere a frontierei Stânca, pe unde ar fi fost introduse în ţară ţigările de contrabandă.

Suspecții sunt acuzați că, în perioada 5 aprilie-16 iunie 2014, ar fi introdus ilegal, din Republica Moldova, prin sustragerea de la controlul vamal, cantități importante de țigări, respectiv 356.960 pachete cu țigări cu timbre de accizare Republica Moldova, iar în alte cazuri fără timbre de accizare, creând bugetului de stat un prejudiciu total de 3.862.696 lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
27

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
323

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
182

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...