PSD Botoşani: În 2015 nu creşte nicio taxă şi niciun impozit (P)

Social-democraţii botoşăneni dau asigurări că în 2015, guvernul nu va creşte nicio taxă şi niciun impozit. Mesajul a fost transmis atât de premierul Victor Ponta cât şi de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu. Astfel, anunţul făcut pe linie guvernamentală infirmă zvonurile lansate de tabăra Băsescu- Udea-Iohannis privind creşterea taxelor şi impozitelor în perioada următoare.

PSD Botoşani reaminteşte faptul că în decurs de doar doi ani, guvernul Victor Ponta nu numai că a scăzut taxele dar  şi luat măsuri pentru stimularea mediului de afaceri şi a investiţiilor:

• reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale;
• eliminarea şi comasarea a peste 90 de taxe și tarife nefiscale/ parafiscale;
• reducerea TVA la pâine cu 15 puncte procentuale, de la 24% la 9%, iar din 2015 şi crearea spaţiului fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne.
• scutirea companiilor de la plata impozitului pentru profitul reinvestit;
• introducerea regulii controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri;
• acordarea de facilități fiscale pentru cei care angajează tineri, dar și pentru cei care creează noi locuri de muncă.

"Munca este motorul economiei, fără îndoială. Fără muncă nu putem avea nici salarii bune, nici pensii decente şi nici ajutoare sociale. Iar românii vor să muncească. Victor Ponta a înţeles acest lucru şi a transformat crearea de locuri de muncă în prioritatea 0 a guvernului pe care l-a condus timp de doi ani. Stimularea mediului de afaceri este singura cale prin care se pot crea locuri de muncă iar măsurile luate în ultima perioadă au avut exact acest scop", a declarat preşedintele PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi.

Social-democraţii atrag atenţia asupra faptului că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi continuitate pentru a se dezvolta în condiţii optime. Acest lucru poate fi obţinut prin colaborare politică la toate nivelurile: guvernamental, parlamentar şi  prezidenţial.

"În ciuda faptului că guvernul a fost practic sabotat de la Cotroceni în ultimii ani, Victor Ponta a reuşit să readucă ţara pe drumul cel bun. S-ar fi putut face mult mai multe dacă aveam cooperare între preşedinte şi premier. De aceea, atu-ul cel  mai puternic pe care Victor Ponta îl are în cursa pentru prezidenţiale este suportul din partea guvernului şi Parlamentului. Conducerea ţării trebuie să fie unită sub aceeaşi viziune pentru a asigura dezvoltarea pe plan economic şi social", a încheiat Andrei Dolineaschi.
 

(Comunicat de presă PSD BOTOŞANI)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
153

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
114

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
178

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...