Botosaneni surprinsi de inundatii, salvati cu ajutorul elicopterului! Vezi FOTO si VIDEO cu interventia dificila!

Botosaneni surprinsi de inundatii, salvati cu ajutorul elicopterului! Vezi FOTO si VIDEO cu interventia dificila!
Din cauza ploilor abundente din Muntii Carpati, din Ucraina, de la finalul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, s-a inregistrat o cantitate de aproximativ 420 de litri pe metru patrat in decursul a doua saptamani si jumatate, creand probleme deosebite pe raurile Prut, Siret si afluentii acestora.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani a facut in urma cu doua zile pregoliri la barajul de la Stanca-Costesti, dar din cauza acumularii unei cantati foarte mari de apa, s-a impus deschiderea tuturor golirilor pentru a gestiona viitura.

Din cauza cantitatii mari de apa, o persoana a fost surprinsa de viitura, fiind la un pas de inec. Pentru ca nu puteau interveni in acel loc, pompierii botosaneni au solicitat interventia elicopterului ce apartine Ministerului Afacerilor Interne.

Elicopterul a ajuns imediat la locul interventiei si un scafandru a coborat din aeronava, iar dupa ce a ancorat victima, cei doi au ajuns cu bine la bordul aparatului de zbor cu ajutorul instalatiei cu troliu.



Dupa ce a predat victima medicilor, elicopterul a avut o noua interventie.

Un grup de persoane a fost surprins de inundatii pe un mal de pamant, acestea neputand fi salvate decat cu aparatul de zbor. Pilotii au folosit dispozitivul numita nacela, unde pot intra 10 persoane.



Si acest scenariu a fost pus la cale de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani, in cadrul exercitiului ce a avut loc joi la barajul Stanca-Costesti.

"Colegii nostri din Romania au planificat aceasta aplicatie ca sa verifice la ce nivel de pregatire este efectivul si echipamentul. Noi, fiind in zona transfrontaliera, la fel ca si Romania, suntem supusi acestui risc de inundatii. Este benefic sa cunoastem si sa verificam posibilitatile noastre de a interveni intr-o situatie reala. Inundatiile nu ne sperie pe noi, pentru ca noi suntem profesionisti si tocmai pentru asta ne pregatim, ca sa ne luptam cu inundatiile", a declarat colenelul Vasile Iovdii, seful Directiei Situatii Exceptionale din municipiul Balti, Republica Moldova.

























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul alocă 59 de milioane de lei municipiului Botoșani pentru a plăti datoria față de Termica!

astăzi, 15:35
80

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 4 iulie 2024, alocarea sumei de 59 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului, prevăzut î...

Sute de elevi din Botoșani sunt nemulțumiți de notele la Evaluarea Națională!

astăzi, 15:11
98

Miercuri și joi până la ora 12:00 elevii nemulțumiți de notele pe care le-au luat au putut depune contestații.Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Bot...

PSD Botoșani: Realizarea sistemului antigrindină pentru județul Botoșani intră în linie dreaptă!

astăzi, 14:53
73

Realizarea sistemului antigrindină care să deservească județul Botoșani intră în linie dreaptă. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Prec...