Tânăra din Botoșani, șefă de promoție la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava: „M-au învățat să fiu OM!” (foto)

Ambiție și perseverență. Acestea ar fi două dintre cuvintele care o pot descrie cel mai bine pe Dumitrița, o tânără din orașul Săveni, județul Botoșani, care a devenit șefă de promoție în cadrul Facultății de Inginerie Alimentară – Programul de Studii Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Tânăra din Botoșani, șefă de promoție la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava: „M-au învățat să fiu OM!” (foto)

A plecat la zeci de kilometri de casă și familie pentru a-și face un rost în viață. Cam acesta ar fi și parcursul multor tineri care finalizează cei 12 ani de liceu și obțin diploma de Bacalaureat: pleacă la facultate. De la statutul de elev ajung la cel de student.

Pentru unii tineri facultatea este doar un parcurs în viață, însă pentru alții studenția este cea mai frumoasă perioadă și poate momentul propulsării spre succes. Acest succes despre spunem l-a cunoscut și Dumitrița Ciubotariu, o tânără din orașul Săveni, care a demonstrat că se poate și a devenit șefă de promoție la specializarea Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară din Suceava.

O călătorie anevoioasă, dar care aduce în sufletul unui tânăr bucurii, momente frumoase și memorabile. O călătorie se termină și alta începe.

Vineri, Dumitrița a spus „la revedere” celor patru ani de facultate și urmează să îmbrățișeze alte provocări ale vieții: integrarea pe piața muncii și continuarea studiilor.

„Este rezultatul muncii asidue...”

Dumitrița Ciubotariu a povestit pentru reporterii Știri.Botoșani.Ro că își dorește să continue cu studiile în acest domeniu, dar vrea să se și angajeze pentru a căpăta cât mai multă experiență.

Pasul următor în cariera mea de inginer este să-mi continui studiile în domeniul ingineriei alimentare prin înscrierea la un program de masterat din cele 4 ale Facultății de Inginerie Alimentară din Suceava și eventual să acumulez experiență în același domeniu prin ocuparea unui loc de muncă”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Dumitrița Ciubotariu, șefă de promoție la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava.

Tânăra din Botoșani povestește că s-a ambiționat să ajungă la acest rezultat, pentru care a muncit pe brânci.

„Titulatura de șefă de promoție consider că este rezultatul muncii asidue pe care am depus-o pe parcursul celor 4 ani având în vederea finalizarea ciclului liceal la profil umanist”, a adăugat Dumitrița.

Despre perioada studenției, botoșăneanca spune că a fost una aglomerată, fiind implicată în diverse activități în cadrul facultății, dar și în voluntariat. Mai mult decât atât, aceasta se mândrește cu faptul că a făcu parte dintr-un colectiv unit și că a avut parte de profesori inimoși și profesioniști.


Perioada studenției a fost una destul de aglomerată, aș putea spune datorită implicărilor mele în diverse activități precum proiecte de cercetare, manifestări științifice și voluntariat. Amintirea care îmi va rămâne în suflet o reprezintă atât colectivul unit din care am făcut parte, cât și profesorii cu care am colaborat și cu care am relație destul de strânsă”, a adăugat Dumitrița Ciubotariu.

„Fiind o persoană destul de pretențioasă la mâncare am decis să mă înscriu la Facultatea de Inginerie Alimentară”

Motivul care a determinat-o pe Dumitrița să aleagă acest domeniu de activitate pare a fi, pe de o parte amuzant, însă pe de altă parte este unul pe cât se poate de serios.

Având în vedere că alimentația reprezintă o ramură la fel de importantă ca medicina, rolul nostru ca ingineri este de a preveni ce medicii mai târziu vor trebui să trateze. De aceea, fiind o persoană destul de pretențioasă la mâncare, am decis să mă înscriu la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava să aflu parcursul produsului finit începând de la materia primă și până la depozitarea și ambalarea acestuia. Visul meu era să studiez ingineria, chiar dacă am avut parte de mici descurajări, nu m-am lăsat bătută și sunt o persoană foarte ambițioasă”, a mai spus Dumitrița.

Tânăra spune că cel mai mare sprijin pe parcursul anilor de studenție l-a avut din partea familiei, însă și profesorii au jucat un rol destul de important.

Sprijinul cel mai mare l-am avut din partea familiei și contează foarte mult asta, fără încurajările lor nu știu dacă aș fiu reușit să ajung pe cele mai înalte culmi. Motivația mea pe parcusul facultății a fost încurajarea profesorilor cu care, repet, am o relație destul de strânsă. Sunt niște oameni minunați, implicați, care pe lângă îndrumarea în cariera de inginer, m-au învățat să fiu OM”, a completat Dumitrița Ciubotariu.

Botoșăneanca îi sfătuiește pe tinerii liceeni să aleagă cu sufletul, să aleagă un domeniu de viitor în care să se regăsească.

Sfatul meu este să aleagă o opțiune de viitor în care să se regăsească. De aceea, le-aș sugera ca Facultatea de Inginerie Alimentară să fie una din opțiunile lor după finalizarea ciclului liceal, garantez că nu vor regreta”, a conchis Dumitrița.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ziua Drapelului Național la Botoșani, spectacol pe cer în culorile tricolorului! (foto, video)

astăzi, 14:16
11

Zeci de trecători au poposit să admire festivitățile dedicate Zilei Drapelului Național de la Botoșani, copiii fiind însoțiți de bunici sau părinți.La Botoșani ceremonia a î...

Opt zile fără apă pentru mai mulți cetățeni din județul Botoșani, ce spun reprezentanții companiei de apă!

Marţi, 25 Iunie 2024
2651

Vinerea trecută, pe 21 iunie, reprezentanții societății Nova Apaserv anunțau printr-un comunicat de presă că apa va fi sistată în oraşele Ştefăneşti și Săveni, respectiv comunele Român...

„Lupta pentru Codrii de Aramă” de la Botoșani, cel mai mare eveniment de airsoft din România! (foto, video)

Vineri, 21 Iunie 2024
1615

Vineri, la ora 17:00, a început bătălia pentru câștigarea Codrilor de Aramă de la Agafton. Este vorba despre evenimentul „Lupta pentru Codrii de Aramă”, intitulat „L...