Topul județelor din România cu cele mai multe medii de peste 5 la Evaluarea Națională, pe ce loc se află Botoșani!

Rezultatele inițiale în urma susținerii examenului de Evaluare Națională au fost publicate în cursul zilei de miercuri pe evaluare.edu.ro.

Topul județelor din România cu cele mai multe medii de peste 5 la Evaluarea Națională, pe ce loc se află Botoșani!

   Foto: Edupedu.ro

În urma centralizării situației, la Botoșani nu a fost obținută nicio medie de 10, iar procentul de promovabilitate este de 65,3%.

Acest procentaj duce județul Botoșani la coada clasamentului cu cele mai puține medii peste 5 la acest examen.

Primele județe în care elevii au reușit să obțină cele mai multe medii peste 5 sunt București (88,3%), Cluj (85,9%), Brăila (80,3%), Prahova (80,2%), Galați (79,1%) și Sibiu (76,4).

Pe ultimele șapte locuri se clasează Botoșani (65,3%), Teleorman (64,8%), Tulcea (64,6%), Mehedinți (63,9%), Caraș Severin (63,8%), Călărași (60,5%) și Vaslui (59,8%).

După afișarea primelor rezultate, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, iar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 vor fi anunțate pe 9 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noutăți în USR Botoșani: O doamnă este noul președinte al formațiunii politice la nivel local!

Sâmbătă, 6 Iulie 2024
393

În această săptămână au avut loc alegerile pentru noul președinte al Uniunii Salvați România (USR) – Filiala locală Botoșani.Astfel, Magda Oleniuc a fost aleasă dr...

Cei patru frați dintr-o comună din Botoșani, bătuți de propriul tată, au ajuns în grija autorităților!

Sâmbătă, 6 Iulie 2024
400

Cei patru micuți bătuţi cu un par de tatăl lor au fost preluaţi, în cele din urmă, de Protecţia Copilului. Individul de 40 de ani s-a înfuriat după ce a văzut geamul unei uși spa...

Raportul Medicinei Legale Botoșani în cazul „Alexandra Ivanov”, puternic contestat: „Se încearcă mușamalizarea”

Sâmbătă, 6 Iulie 2024
727

Raportul de necropsie realizat la Institutul de Medicină Legală Botoșani în cazul decesului la spital al tinerei Alexandra Ivanov îi dezvinovățește pe medici, dar va fi contestat de ...