Protest al sindicaliștilor din sistemul de asistență socială din Botoșani! Vezi ce nemulțumiri au!

Protest al sindicaliștilor din sistemul de asistență socială din Botoșani! Vezi ce nemulțumiri au!
Sindicatul IMPACT Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială, va picheta în data de 8 octombrie 2014 sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din București cu un număr de 15 persoane, alături de colegii din Federația Națională Sindicală FNS PRO.ASIST, în cadrul acțiunilor sindicale promovate de Cartel ALFA.

Cu această ocazie, o delegație de 5 reprezentanți din conducerea FNS PRO.ASIST va avea o întâlnire cu Ministrul Rovana Plumb pentru a discuta cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă lucrătorii din acest sector de activitate. Din delegație va face parte și președinta Sindicatului IMPACT Botoșani, Socianu Camelia, în calitate de vicepreședinte al Federației PRO.ASIST.

REVENDICĂRI FNS PRO.ASIST

1. Majorarea veniturilor salariaților din asistență socială cu cel puțin 50% aceștia având în prezent cele mai mici salarii din sistemul bugetar.

2. Emiterea unui act normativ care să impună la nivel național aceleași drepturi tuturor salariaților sistemului fără deosebiri de la județ la județ în acordarea sporurilor la salariile de bază pentru personalul care lucrează în aceleași condiții de muncă.

3. Plata sporului corespunzător pentru angajații care asigură continuitatea activității în zilele de sămbăta, duminică și sărbători legale .

4. Introducerea grupei de muncă pentru angajații care lucrează în condiții grele/vătămătoare.

5. Eliminarea discrepanțelor salariale prin punerea în aplicare, în totalitate ,a Legii nr. 284/2010 precum și modificarea valorii de referință de la 600 lei la nivelul salariului mediu brut pe economie.

6. Emiterea unui act normativ care să reglementeze salarizarea asistentului maternal profesionist cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare - Codul Muncii și Legea nr. 284/2010.

7. Consultarea FNS PRO.ASIST în toate modificările legislative pe care le are în vedere MMFPSPV referitoare la asistența socială (Standarde, Statute, Regulamente, etc.)

8. Incadrarea, conform prevederilor legale, pe funcții teritoriale a tuturor funcționarilor publici din sistemul de asistență socială și promovarea la gradul “principal a tuturor educatorilor specializați și a instructorilor de educație care indeplinesc condițiile de vechime și performanță. 9. Eliminarea discrepanțelor salariale la funcționarii publici create prin eliminarea treptelor profesionale.

10. Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, așa cum s-a discutat și negociat cu organizațiile sindicale.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
30

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
347

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
190

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...