UTIL: Leacuri pentru infecțiile urinare

UTIL: Leacuri pentru infecțiile urinare
Infecțiile urinare sunt o problema pe care mulți o ignora. Totuși, netratate pot cauza boli grave ale rinichilor și infertilitate. Daca medicul nu recomanda altfel, acestea pot fi tratate fara antibiotice, cu ajutorul metodelor naturale.

Tinctura de propolis întareşte imunitatea şi poate fi de ajutor într-o gama variata de afecţiuni, inclusiv în infecţii urinare, anexite sau cistite. În caz de dureri ale abdomenului inferior şi urinari dese, ia timp de doua saptamâni o linguriţa de tinctura de propolis amestecata în puţina apa sau ceai seara. Femeile pot folosi ovule cu propolis, care se utilizeaza seara, dupa duş, timp de 10 zile. Daca se confi rma infecţia, ia o linguriţa de tinctura în puţina apa sau ceai de trei-patru ori pe zi, timp de doua saptamâni.

MĂCEŞELE, stimulent al imunitaţii

Maceşele conţin mai multa vitamina C decât citricele şi ajuta la combaterea infecţiilor. Cresc imunitatea organismului şi lupta împotriva radicalilor liberi. Au un efect bun în cazul diferitelor infecţii şi curaţa tractul urinar. Ceaiul de maceşe se prepara prin decoct din 50 g maceşe zdrobite la o jumatate de litru de apa. Se lasa la fiert timp de un sfert de ora. Dupa ce se ia de pe foc, se ţine vasul acoperit înca un sfert de ora, dupa care se strecoara. Se consuma neîndulcit, câte puţin de-a lungul zilei, trei cani pe zi. Pentru efecte de durata, se recomanda o cura de 20 de zile.

MĂTASEA DE PORUMB, efect diuretic

Matasea de porumb are efecte diuretice, ceea ce o recomanda ca tratament pentru problemele aparatului urinar. Se prepara o infuzie din 200 ml de apa clocotita și doua lingurițe de matase de porumb uscata. Se lasa ceaiul acoperit timp de 5-10 minute, dupa care strecoara. Se poate combina cu decoct de radacina de ghimbir. Se face ceaiul de matase de porumb cu apa în care au fi ert trei felii de radacina proaspata. Are un efect antiinfl amator și o aroma deosebita.

 unica.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
50

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
449

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
213

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...