Un fost polițist din Botoșani face senzație în Marea Britanie

Un fost polițist din Botoșani face senzație în Marea Britanie

   Buna Ziua Iasi

  Un politist s-a remarcat in Marea Britanie, fiind lăudat atât de polițiștii de acolo cât și de șeful Poliției Române, chestorul Petru Tobă. Marian Stefan Muraru a plecat, pentru a treia oara, intr-o misiune internationala, in Regatul Unit al Marii Britanii.

Politistul a fost invitat sa participe la misiune, tocmai datorita rezultatelor deosebite pe care le-a inregistrat in misiunile anterioare.

  Prima data, i-a invatat pe colegii din Anglia cum sa identifice hotii de buzunare romani, dar si modul de operare al infractorilor romani, iar a doua oara a fost chemat special de sefii politiei din Marea Britanie, pentru a participa la o ancheta ce viza destructurarea unei retele infractionale ce se ocupa cu furtul de cupru.

Anul trecut fusese chemat pentru a treia oara, insa a refuzat misiunea, pentru ca devenise proaspat tatic.

Intr-un interviu acordat reporterilor cotidianului BUNA ZIUA IASI, mentiona ca pe viitor este dispus sa plece din nou, pentru ca a ramas impresionat de modul de lucru si profesionalismul politistilor pe care i-a intalnit. In luna aprilie a acceptat pana la urma o noua misiune, ce va dura trei luni.

"Un politist din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi desfasoara o misiune internationala pentru o perioada de trei luni. A mai reprezentat IPJ, cu mandrie, si in alte doua misiuni internationale. Spre exemplu, in perioada 07.01 - 05.04.2013 s-a deplasat la Londra, în Regatul Unit al Marii Britanii, unde a participat la o misiune operativa pe linia combaterii furturilor din mijloacele de transport în comun, alaturi de alti doi ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane", a declarat subinspector Alexandru Chelaru, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Ofiterul de investigatii criminale si-a inceput activitatea ca politist la Inspectoratul de Politie Judetean Botosani in 2004, iar din 2010 lucreaza in cadrul IPJ Iasi.

Sursa: Bună Ziua Iași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
271

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5278

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
205

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...