Botoșănenii au primit vestea Învierii Domnului și au luat Lumina Sfântă - GALERIE FOTO, VIDEO

Botoșănenii au primit vestea Învierii Domnului și au luat Lumina Sfântă - GALERIE FOTO, VIDEO
  Cea mai mare sărbătoare a crestinătăţii, noaptea sfântă a Învierii Domnului, a adunat mii de credincioşi la lăcașurile de cult din Botoșani, care au asistat la slujbă și au luat Lumină.      

Cu jumătate de oră înainte de miezul nopții, curțile bisericilor au început să se umple de credincioși, cu lumânări și coșuri în mâini, cu toții așteptând să primească vestea Învierii lui Iisus Hristos.

La Biserica Sf. Ilie, curtea a devenit neîncăpătoare pentru sutele de credincioși care au venit la slujba oficiată de Părintele Protopop Lucian Leonte.

Cu doar câteva minute înainte de miezul nopții un călugăr a adus Lumina Sfânta, de la Ierusalim, iar Părintele Protopop a rostit chemarea: "Veniţi de luaţi Lumină!"

Copii și adulți au cântat “Hristos a înviat", ținând în mâini simbolul luminii pe care Învierea lui Hristos o aduce pentru lumea întreagă. Imediat după ce au luat Lumină, o parte dintre credincioși au plecat pentru a o duce acasă.

La toate bisericile, după slujbă, preoții au sfințit bucatele aduse de oameni, care au pus în coșuri pască, ouă roșii, cozonac.

În noaptea de Înviere, botoșănenii nu i-au uitat nici pe cei dragi care nu mai sunt în viață, și au mers la mormintele lor să aprindă câte o lumânare.

Sute de polițiști și jandarmi au fost pe străzi toată noaptea și au asigurat ordinea și siguranța publică.

Duminică, spre prânz, credincioşii sunt aşteptaţi la biserică pentru slujba cunoscută ca “A doua Înviere".

 HRISTOS A ÎNVIAT!

GALERIE FOTO:

- Biserica "Sf. Ilie" Botosani





















 



- Manastirea Vorona 







- Biserica "Nasterea Maicii Domnului" Pacea









- Biserica "Intampinarea Domnului" - Rosetti







- Biserica "Sf. Parascheva" Botosani





- Biserica "Sf. Stefan" - Militara





- Biserica "Sf. Ilie" - Botosani







- Manastirea "Popauti" Botosani









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
4

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
132

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...