BAC 2013: 53 la suta dintre elevii de clasa a XII-a nu au obtinut note de promovare la simularea la Limba romana!

BAC 2013: 53 la suta dintre elevii de clasa a XII-a nu au obtinut note de promovare la simularea la Limba romana!
Toate liceele care au avut promovabilitatea sub media pe judet vor fi inspectate in perioada urmatoare, a anuntat sefa ISJ Botosani!

Potrivit datelor furnizate de ISJ Botosani, procentul de promovabilitate la simularea la Limba romana pentru examentul de bacalaureat a fost de 47%, la nivelul judetului.

Desi procentul este mai mare decat la simularea la Matematica, predomina notele intre 5 si 6, un procent de 19,5% dintre elevi obtinand aceste note. Note intre 6-6,99 au obtinut 11% dintre elevi, intre 7-7,99 au primit 8%, intre 8-8,99 au obtinut 6%, intre 9-9,99 doar 2%, si un singur elev a obtinut nota 10.
 
Din totalul de 3.653 de elevi care au sustinut simularea, 1.642 au note de promovare.

Rezultatele cele mai bune le-au inregistrat elevii de la colegiile nationale, in timp ce 16 licee, in special cele tehnologice, au avut procente de promovabilitate mai mici decat media pe judet.

"Nu este un rezultat multumitor, avand in vedere faptul ca 53% dintre elevi nu au avut note de promovare la acest examen de simulare. Toate liceele care au avut promovabilitatea sub media pe judet vor fi inspectate in perioada urmatoare", a declarat  Mihaela Hunca, inspector scolar general in cadrul ISJ Botosani.

Potrivit acesteia, s-a observat ca in liceele unde s-a decis ca notele sa fie trecute in catalog, si rezultatele obtinute de elevi au fost mai mari.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
116

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
412

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...