Ce NU trebuie sa faceti daca aveti dureri de cap

Ce NU trebuie sa faceti daca aveti dureri de cap
Cand aveţi dureri de cap frecvente, nu trebuie să ignorati acest lucru, deoarece această durere poate fi un simptom al unei boli grave. Cu siguranţă va trebui să verifici starea coloanei cervicale, a coloanei vertebrale.
 
Dar, dacă se dovedeşte că experţii nu pot găsi ce aveti, puteţi încerca să va ocupati de dureri de cap cu forţele voastre. Fiti atenti cu medicamentele pentru dureri de cap. Unele dintre ele au reactii adeverse.
 
Nu puneti alcool etilic dacă aveti durere de cap. Acesta funcţionează vasodilatator şi relaxează, dar efectul este de scurtă durată şi apoi capul începe să te doara mai mult.
 
Dacă te doare capul, nu bea cafea. Dacă aveţi tensiune arterială crescută sau sunteti predispusi la ateroscleroza, chiar şi o ceaşcă de cafea, la acel moment vă poate dăuna.
 
Nu fumaţi atunci cand va doare capul. Nicotina produce un spasm accentuat la vasele de sange şi durerea va deveni mai intensa. Durerile de cap pot fi provocate de ciocolata, legume, nuci, cacao, şampanie citrice, carne afumată.

Puteţi face o compresa cu apa rece la picioare – se va reduce presiunea intracraniană. Compresele reci ingusteaza vasele de sange si reduc durerea.

Un pahar cu apă poate regla echilibrul corpului de apă, întreruperea de multe ori duce la dureri de cap.

Mananca ceva cald – alimentele neregulate de multe ori duc la dureri de cap. Acest lucru este, probabil, legat de fluctuaţiile nivelului de zahăr din sange.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
9

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
71

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
50

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...