De primavara: Salata regala

De primavara: Salata regala
Ingredientele fac din aceasta salata o adevarata delicatesa regala. Este ideala la inceput de primavara pentru ca are puternice efecte de detoxifiere, este o sursa excelenta de minerale si vitamine care sustin metabolismul in perioada de trecere de la iarna la primavara.

Salata regala este o pilula cu energie pentru organism si, in plus, este foarte gustoasa.

Ca sa faci sase portii mari, ai nevoie de 350 de grame de varza rosie, trei morcovi, doua legaturi de patrunjel proaspat, doua mere mari, rosii si zemoase, trei-patru legaturi de ridichi rosii, o jumatate de radacina de telina, 100 de grame de amestec de seminte de dovleac si floarea soarelui, susan si alune (sau o alta combinatie).

 Pentru dressing, care si el este unul special, ai nevoie de o bucata radacina de ghimbir ras, o lingurita de miere, trei linguri suc de lamaie, patru linguri de ulei, sare si piper.

Rade morcovii, telina si merele si amesteca-le intr-un castron. Stropeste-le cu putin suc de lamaie ca sa nu oxideze. Taie marunt varza si pune un praf de sare peste ea. Framant-o cu mana ca sa se inmoaie si adaug-o peste celelate ingrediente rase.

Toaca patrunjelul si ridichile (pe care daca vrei le poti da prin razatoarea mare). Pune-le peste restul ingredientelor. Pune semintele intr-un mojar si piseaza-le putin, apoi adauga-le peste legume.

 Amesteca mierea cu doua linguri de apa, pana rezulta un sos gros. Adauga ghimbirul ras fin, uleiul si sucul de lamaie. Pune dressingul peste legume si amesteca. Potriveste de sare si pune mult piper negru proaspat macinat.

Lasa salata la rece 30 de minute inainte sa o servesti. O portie mare are doar 200 de calorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
176

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
263

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
397

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...