Protest al cadrelor militare disponibilizate, in fata Prefecturii Botosani-FOTO

Protest al cadrelor militare disponibilizate, in fata Prefecturii Botosani-FOTO
Membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Botosani, alaturi de reprezentanti ai Asociatiei persoanelor fara loc de munca, ai Asociatiei Revolutionarilor din Botosani, dar si pensionari, au iesit joi in strada, pichetand sediul Institutiei Prefectului.









Fostii militari sunt nemultumiti de prevederile legislative in baza carora au pierdut gradele militare, ceea ce a dus la o scadere a veniturilor, dar si de actulalele masuri legislative pe care le iau cei de la putere.

"Am iesit pentru a demonstra impotriva masurilor abuzive luate de catre statul roman impotriva cetatenilor romani, inclusiv acel proiect de lege care a fost lansat pe site-ul Guvernului si al Ministerului, privitor la infiintarea unei facultati in limba maghiara, la Targu Mures, ceea ce aduce multe nemultumiri cetatenilor romani din acea zona. Sunt discriminati studentii romani care invata la acea Universitate. Prin tot ceea am protestat pana acum nu am obtinut mare lucru, dar vrem sa sensibilizam Guvernul Romaniei, vrem sa sensibilizam pe cei care conduc aceasta tara si mai simt un pic romaneste sa adopte masuri care sa fie in interesul cetatenilor romani", a spus Mircea Comaneci, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.




Oamenii spun ca au iesit in strada pentru ca au ajuns la limita saraciei.

"Astazi am iesit in strada, asa cum o facem de doua luni, raliindu-ne cu reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, care si dumnelor raspund solicitarilor pe care le avem in fiecare zi in Piata Revolutiei. Constatam ca a inceput sa scada nivelul de trai, iar oamenii aproape ca sunt in situatia de a nu mai protesta, crezand ca nu mai exista nicio speranta. Putini cati suntem noi, cautam sa aducem in atentia opiniei publice protestul nostru", a spus si Gheorghe Hreapca.

Protestul de astazi este autorizat pana la ora 15.00.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
351

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
373

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
229

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...