Plata parcarii prin SMS, implementata la Botosani pana la sarbatori!

Pana la sarbatori, in toate parcarile cu plata din muncipiul Botosani va fi implementat noul sistem care va permite achitarea contravalorii taxei de parcare si prin SMS.

Viceprimarul Florin Ghiorghita a precizat ca zilele urmatoare se va semna si contractal cu firma care va implementa acest sistem.

Soferii care vor dori sa plateasca taxa de parcare prin aceasta modalitate vor avea de platit in plus cate 6 centi, costul SMS-ului.

"Pana in sarbatori vrem sa ii dam drumul, cel tarziu pana pe 1 ianuarie. Sistemul este simplu. Se face un contract cu operatorii de telefonie mobila, noi vrem cu toti cei trei mari operatori de telefonie mobila, se monteaza un server in oras, serverul respectiv e conectat la aplicatia respectiva, operatorul le da un gen de telefoane android la cei care verifica daca s-a platit taxa de parcare, se pune in dreptul numarului de inmatriculare al masinii si apare daca a platit sau nu. De asemenea, omul cand trimite mesajul primeste imediat un mesaj de confirmare pe telefon mobil, fara sa fie contracost", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Firma care va implementa sistemul va primi cate 1 cent la fiecare SMS.

Cei care nu vor dori sa apeleze la aceasta modalitate de plata, vor putea achita in continuare cu fise.

Municiaplitatea vrea ca in cel mai scurt timp sa introduca si modalitatea de plata cu cardul, iar cele trei variante vor merge simultan.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...