Accesul elevilor in scolile din municipiul Botosani, pe baza de amprenta digitala!

Accesul elevilor in scolile din municipiul Botosani, pe baza de amprenta digitala!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Pana in luna februarie 2012, Inspectoratul Scolar Judetean va trebui sa gaseasca solutii pentru achizitionarea de sisteme care sa permita legitimarea si pontajul elevilor, dar si al cadrelor didactice la intrarea in unitatea de invatamant.

Desi, initial, s-a pus in discutie ca in unitatile de invatamant sa fie montate sisteme de acces si pontaj pe baza de cartela, inspectorul general Ada Macovei sustine ca un astfel de sistem este costisitor, iar in cazul in care un elev pierde cartela, pe baza acesteia poate intra o alta persoana in scoala.

In aceste conditii, o alta solutie propusa de Inspectoratul Scolar este un sistem de acces pe baza de amprenta digitala.

"In urma discutiilor cu o parte dintre directorii institutiilor de invatamant liceal din municipiul Botosani am ajuns la concluzia ca introducerea sistemului de control acces si pontaj in scoli, pe baza de cartela, nu este cel mai indicat din mai multe motive. Cartelele sunt intr-adevar personalizate, dar pot fi pierdute de catre copii si se poate astfel ca o alta persoana care nu este autorizata sa patrunda in incinta scolii pe baza cartelei gasite, pe de alta parte costul acestora s-ar fi ridicat la 4 lei de cartela. In cazul in care un copil pierde o data, de doua sau trei ori pe an cartela, se ridica deja la o suma importanta  pentru parinti sau pentru autoritatile locale, lucru de care nu vrem sa uzam. Au fost cautate si identificate alte variante, mai putin costisitoare, pe care le vom prezenta in intervalul imediat apropiat si autoritatilor locale. Este vorba de sisteme de control acces si pontaj cu amprente digitale. Amprenta digitala este tot timpul la purtator, nu costa bani, iar sistemele sunt mult mai eficiente din punct de vedere economic, al timpului de control. Este o solutie pe care o recomandam parintilor care deja au intrat in febra acestor tipuri de organizari la nivel de scoala si care isi doresc mai multa siguranta pentru copiii lor", a declarat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Un astfel de sistem costa in jur de 300-400 de euro si, in functie de numarul de elevi dintr-o scoala, conduceera unitatilor va stabili de cate sisteme este nevoie.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean vor avea o intalnire si cu executivul Primariei Botosani in vederea identificarii unei surse de finantare pentru achizitionarea acestor sisteme.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
12

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
357

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
177

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...