Modern Calor: Investițiile întârzie reluarea furnizării apei calde

Modern Calor: Investițiile întârzie reluarea furnizării apei calde
Deși lucrările de reparații și verificări ale instalațiilor de termoficare au fost finalizate în această săptămână, reluarea furnizării apei calde se va face cu trei zile mai târziu decât data anunțată inițial. Aceasta pentru că firma de construcții care lucrează la modernizarea rețelei primare de transport a energiei termice a solicitat o decalare a repunerii în funcțiune a magistralei.

Tronsonul de conducte supraterane din zona viitorului supermarket Carrefour este înlocuit cu alte două conducte (tur-retur) de mare capacitate. Acestea se montează subteran și vor permite eliminarea unei piederi de peste 1,5 milioane de lei pe an, cauzată de vechimea și uzura conductelor vechi (vezi foto).

Cu excepția lucrărilor de pe strada Marchian, toate celelalte puncte de lucru programate în remont au fost finalizate. Cele mai importante sunt racordarea la rețeaua primară a punctelor termice Luna, Grivița 7, Săvenilor și Zorilor. Din cauza lungimii distanței pe care trebuie intervenit, pentru racordarea punctelor termice Marchian 1 și 2 și Octav Băncilă 1, este nevoie de timp suplimentar. Reluarea funizării apei calde în blocurile alimentate din acestea se va face peste aproximativ două săptămâni.

"Urmare a înlocuirii acestor racorduri, pierderile de pe rețeaua de transport a energiei termice se vor reduce substanțial. Doar prin modernizarea sistemului de termoficare putem face față liniștiți la eliminarea subvenției guvernamentale. Disconfortul creat, pentru care ne cerem scuze, va fi recompensat prin menținerea prețului scăzut și îmbunătățirea calității energiei termice", a declarat Ion Diaconu, directorul general al Modern Calor.

Investițiile făcute în sistemul de termoficare vor face ca, începând de anul viitor, să nu se mai impună o perioadă de remont. 

 
Serviciul marketing, comunicare
MOdern Calor SA Botosani


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
76

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
74

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
144

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...