Concert de pian la Filarmonica botosaneana! - VIDEO

Concert de pian la Filarmonica botosaneana! - VIDEO

 HORIA MAXIM  

Seara de pian la Filarmonica Botosani, unde vineri, de la ora 18.30, orchestra dirijata de israelianul cu origini botosanene Ziv Cojocaru il va avea ca invitat pe artistul Horia Maxim!

În program:
L. van Beethoven:
Uvertura Coriolan, op. 62
L. van Beethoven: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în do major, op. 15
L. van Beethoven: Simfonia I, în do major, op. 21

ZIV COJOCARU s-a născut în anul 1977, în Beer Sheva, Israel, din părinţi originari din Botoşani. Compozitor, dirijor, aranjor, producător muzical, pianist şi muzician activ pe scena muzicii pop în Israel, Ziv Cojocaru e un muzician versatil, care combina muzica contemporană cu cea clasică. În anul 2010 a absolvit secţiile de compoziţie şi dirijat ale Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim. Compune muzică pentru importante orchestre şi ansambluri camerale din Israel. De asemenea, participă la realizarea unor populare producţii de televiziune.

HORIA MAXIM. Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, Horia Maxim (născut în anul 1971, la Galaţi) este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic. Măiestria sa pianistică a fost apreciată şi în recitaluri sau concerte susţinute în străinătate, cele mai multe dintre acestea în Germania şi Japonia.

Realizările sale cuprind  numeroase înregistrări pentru radio şi televiziune, Horia Maxim interpretând, printre altele, un număr semnificativ de creaţii muzicale în primă audiţie. De asemenea, a înregistrat lucrări din repertoriul pianistic al muzicii clasice pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii (ex. "Youth without youth", film produs şi regizat de Francis Ford Coppola în anul 2007).

În paralel cu activitatea solistică, Horia Maxim desfăşoară o activitate pedagogică susţinută, fiind profesor titular la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În această calitate a fost invitat, în dese rânduri, în juriile unor importante concursuri naţionale şi internaţionale.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
77

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
67

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
27

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...