DSV va prezenta luni rezultatele finale ale analizelor facute asupra probelor recoltate de la padocurile de caini

DSV va prezenta luni rezultatele finale ale analizelor facute asupra probelor recoltate de la padocurile de caini

 MINODORA VASILIU  

Buletinele de analiza in cazul celor trei cadavre ale cainilor care au murit miercuri dimineata la padocul Primariei vor fi gata luni, pe 16 mai. Potrivit directorului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Minodora Vasiliu, probele vor fi trimise spre analiza si la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala de la Bucuresti.

"Initial, din discutiile cu colegii mei de pe laborator, am crezut ca astazi la pranz (n.r. vineri) vor fi gata analizele. Colegii mei au stat noapte si zi si studiaza acele probe, nu putem da peste cap, un rezultat final vom avea luni. Avem rezultatul anatomopatologic dar nu este concludent, rezultatul anatomopatologic nu poate fi concludent intr-o boala virala. De asemenea, dupa ce vom emite buletinul de analiza la nivelul DSV Botosani, vom trimite probe pentru inca un examen de confirmare a acestei boli la IDSA, pentru a nu exista suspiciuni", a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani.

Aceasta sustine ca daca analizele vor dovedi ca acei caini de la padocuri au avut jigodie, abia atunci se poate vorbi despre o epidemie de jigodie.

"Epidemie de jigodie putem confirma numai in cazul in care avem un buletin de analiza, nu ne putem pronunta acum, ne putem pronunta pe un examen clinic al unui medic de specialitate, putem spune ca avem jigodie, fenomele sunt caracteristice bolii, dar pentru a nu exista suspiciuni ne trebuie si un buletin de analiza", a precizat directorul DSVSA.
 
Medicul veterinar cu care Primaria are incheiat contract pentru padocuri si care a decis eutanasierea celor 230 de caini a anuntat deja municipalitatea pentru a-si achizitiona substante dezinfectante.

"Adapostul de caini nu va mai putea primi absolut niciun caine pana cand nu vom face dezinfectie si vom ridica probe pentru a vedea rezultatele dezinfectiei, urmam procedurile care sunt legale", a spus Minodora Vasiliu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
116

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
413

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...