Drumuri refacute in peste 700 de sate afectate de inundatii

Aproximativ 700 de localitati rurale, afectate de inundatiile din vara anului 2010, vor beneficia de finantare prin programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru refacerea intrastructurii rutiere.

Lista localitatilor a fost intocmita pe baza datelor colectate de Ministerul Administratiei si Internelor, prin prefecti, urmand ca refacerea infrastructurii afectate sa se desfasoare prin intermediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Ministrul de Interne, Traian Igas, a precizat ca este vorba de aproximativ 700 de localitati care vor beneficia de acest sprijin.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a explicat ca acest lucru a fost posibil ca urmare a unor modificari aduse PNDR pentru a permite finantarea lucrarilor de refacere a infrastructurii rurale afectate de inundatii, dupa ce MADR a solicitat, in acest sens, sprijinul Comisiei Europene, in iulie anul trecut.

Selectia localitatilor pentru proiectul care vizeza reconstructia si modernizarea de drumuri comunale, poduri si podete afectate de inundatii in 2010 se face dupa mai multe criterii, precizeaza comunicatul.

Astfel, se va tine cont de gradul de afectare a infrastructurii rutiere propuse prin proiect, vor fi vizate localitati rurale din regiunile cu grad de saracie ridicat, iar localitatile care vor beneficia de ajutor nu trebuie sa mai fi primit sprijin anterior din fonduri comunitare pentru investitii in infrastructura rutiera.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

Saturday, 19 October 2024

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

Saturday, 19 October 2024

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

Saturday, 19 October 2024

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...