Valeriu Iftime, apel la autorități cu o ”Poveste de Crăciun”: ”Fotbalul a fost și este o imensă locomotivă de promovare a Botoșaniului!”

”Toată lumea, nu doar din Botoșani, ci de peste tot, îmi spune că fotbalul a creat o imagine extraordinară, a fost și este o imensă locomotivă de promovare a orașului și a valorilor sale. De aceea, vreau să îi atenționez pe toți: e păcat să pierdem această oportunitate!”, spune Valeriu Iftime.

Valeriu Iftime, apel la autorități cu o ”Poveste de Crăciun”: ”Fotbalul a fost și este o imensă locomotivă de promovare a Botoșaniului!”

 Valeriu Iftime  Foto: Digisport

”Vreau să vă împărtășesc astăzi crâmpeie dintr-o poveste frumoasă, o poveste veche de 18 ani, ajunsă așadar la majorat, la al 18-lea Crăciun, povestea implicării mele și a asociaților mei de la Elsaco, la FC Botoșani”, își începe Valeriu Iftime ”Povestea de Crăciun”.

 

Principalul finanțator al celor de la FC Botoșani ține să accentueze de la început că nu ia în calcul ”milioanele de euro cheltuite de mine și asociații mei de la Elsaco pentru a face fotbal la Botoșani,  din 2005 și până astăzi”.

 

”Nu ne-a pus nimeni, la urma urmei. Am pornit curioși în 2005, apoi cu un fel de pasiune, cu curajul și poate chiar nebunia de a face mai mult și apoi cu imensa plăcere și cu starea extraordinară pe care ți-o creează momentul în care ești în Liga 1 și, de ce nu, ajungi să te gândești chiar la cupele europene. Toate acestea ne-au motivat să ajungem aici. Și n-am vrea să ne oprim!”, spune Valeriu Iftime.

”Un stadion nou ar fi creat atmosfera!”

Patronul echipei recunoaște că anul 2023 a fost unul ”mai greu”, însă pentru toți cei ”iubesc și respectă FC Botoșani” este dispus să ofere o serie de explicații. Iar povestea începe, spune Iftime, în timpul unei vizite în Franța.

”Am început să mă gândesc serios la fotbal în 2006, când am fost împreună cu echipa într-un cantonament într-un orășel din Franța, Laval. Acolo am văzut pentru prima dată și mi-a răsărit în minte ideea unei echipe care poate uni comunitatea. În Laval, un oraș cu 60.000 de locuitori, era o echipă de liga a doua, care avea un stadion de fotbal ce se construia pe bucăți (de aceea tot spun că și stadionul nostru se poate face în etape), cu o tribună terminată, în timp ce la cealaltă încă se lucra, iar lângă stadion era un cort imens în care, la începutul meciului, cu o oră înainte, ca și după meci, timp de câteva ore, întreaga comunitate a orașului, oameni de afaceri, oameni politici, oameni responsabili, suporteri înfocați, sportivi mai tineri sau mai în vârstă rămâneau la o discuție interminabilă, frumoasă, agreabilă. Nu numai despre fotbal, ci despre orice!”, spune Valeriu Iftime.

Comuniunea în jurul unui fenomen care se numește fotbal pare să îl fi motivat pe Valeriu Iftime. Inspirat de ce a văzut în Franța, a început să ”construiască” FC Botoșani.

”De aceea am insistat continuu să construim un stadion nou, pentru că un stadion nou ar fi creat atmosfera, cadrul pentru ca lumea să poată veni cu plăcere la fotbal, să poată sta cu plăcere înainte și după meci la stadion, unde să fie niște restaurante cochete, niște locuri de joacă pentru copii, o expoziție, chiar un muzeu, tot ceea ce ține de viața frumoasă a fotbalului și nu numai, de fapt de viața întregii noastre comunități”.

”Încă mai sper că se poate!”

Iftime își recunoaște eșecul de a nu fi reușit nici construcția unui stadion nou, dar nici atragerea oamenilor de afaceri cu potențial financiar consistent.

”Din păcate, n-am reușit asta! La fel cum nu am reușit nici să aduc oameni de afaceri cu un aport mai consistent la construcția clubului nostru! Și toate astea, ușor-ușor, ne-au erodat speranța că putem ține FC Botoșani în Liga 1 pe termen lung”, spune Valeriu Iftime.

Dar nu și-a pierdut speranța! Așteaptă încă un stadion nou care, susține Valeriu Iftime, ar motiva nu doar sportivii, ci și suporterii.

”Încă mai sper că se poate! Într-o noapte am visat că avem un stadion nou și de atunci tot aștept dimineața în care visul se va împlini și în care, atunci când mă trezesc, cineva îmi va spune: ”Da, stadionul se construiește în mod cert începând de anul viitor!”. Atunci cu siguranță efortul de a ține echipa ar fi altul, poate mai consistent, mai cu interes pe termen lung. Pentru că astăzi, pentru o echipă cum este FC Botoșani, cu un teren așa cum este el, cu un stadion așa cum este el, nu sunt create nici pe departe premisele unui spectacol fotbalistic la nivelul așteptat de foarte mulți suporteri”.

”E păcat să pierdem această oportunitate!”

Fotbalul a fost ”o imensă locomotivă de promovare a orașului” Botoșani, susține Valeriu Iftime. În consecință, chiar dacă situația pare să se îndrepte către un dezastru iminent, patronul FC Botoșani face apel la autoritățile locale și județene, dar și la oamenii de afaceri, pentru a susține fotbalul botoșănean.

”Toată lumea, nu doar din Botoșani, ci de peste tot, îmi spune că fotbalul a creat o imagine extraordinară, a fost și este o imensă locomotivă de promovare a orașului și a valorilor sale. De aceea, vreau să îi atenționez pe toți: e păcat să pierdem această oportunitate! Sigur că se pot construi și altele, sigur că sunt multe, multe alte lucruri despre Botoșani care ar trebui arătate lumii. Dar în niciun caz nu e cazul să renunțăm la ceva ce deja avem, așa cum este fotbalul acum! Și, în consecință, efortul pe care trebuie să-l depună absolut toți, de la primărie și consiliul județean, până la alți oameni de afaceri din Botoșani pentru a susține acest fenomen, cred că ar trebui să apară imediat! Așa cum v-am mai asigurat, nici noi, cei din grupul Elsaco, nu ne vom da deoparte. Vom continua să fim implicați, cu speranța că vom putea să avem parte, noi și toți iubitorii de fotbal botoșăneni, de o imensă bucurie! Sărbători frumoase și multă speranță pentru un an mai bun!”, își încheie Valeriu Iftime ”Povestea de Crăciun”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer dubios tras pe dreapta de polițiști, a fost dus direct la spital!

astăzi, 17:55

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au identificat pe DN 29 B, în comuna Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Dorohoi....

Baloane și prăjituri pentru copiii născuți prematur din Botoșani, cel mai mic prunc are 660 de grame! (Foto)

astăzi, 17:16

Se sărbătorește începând cu anul 2008 și a fost inițiată de către EFCNI – European Foundation for Care of Newborn Infants. 17 noiembrie este ziua în care un membru fonda...

Primăria Municipiului Botoșani va fi iluminată în mov de Ziua Mondială a Copiilor Născuți Prematur!

astăzi, 16:21

Primăria Municipiului Botoșani se alătură și în acest an campaniei de susținere a copiilor născuți prematur. Prin iluminarea clădirii principale a municipalității în culoarea...