Un tânăr din Dorohoi, noua speranță a boxului românesc. Învață la un liceu de elită și a făcut senzație în ring

Un tânăr din Dorohoi, noua speranță a boxului românesc. Învață la un liceu de elită și a făcut senzație în ring

Un tânăr de 17 ani din municipiul Dorohoi are șanse să devină o nouă stea a boxului românesc, la categoria sa. Se numește Mădălin Băncescu, este elev al unui liceu de elită din nordul Moldovei și s-a apucat de box de numai câteva luni. Cu toate acestea a reușit să câștige primul să turneu internațional, învingând în finală pe campionul lotului național al României.

Mădălin Băncescu este elev la Liceul Regina Maria din Dorohoi, Botoșani, unul dintre cele mai bune licee din nordul Moldovei, cu numeroși olimpici. Mădălin este cunoscut la „Regina Maria“ tocmai fiindcă este silitor, dar și foarte respectuos. Are rezultate foarte bune la învățătură. Asta nu l-a oprit să fie și un bun sportiv.

Încă de la 15 ani, Mădălin a cochetat cu sporturile de contact. Mărturisește că a început cu kick-boxing. Anul acesta a decis însă să încerce boxul clasic. Nu are nici măcar un an de antrenamente, potrivit Adevărul.

M-a atras foarte mult boxul englez și m-am îndreptat către acesta din luna ianuarie a acestui an. Atunci când s-a deschis sala de box din Dorohoi”, spune Mădălin.

El evoluează pentru C.S. Municipal Box din Dorohoi, iar rezultatele au apărut rapid băiatul care s-a dovedit, în ring, la fel de silitor ca la carte.

După șase meciuri de calificare, Mădălin a ajuns să fie invitat, în luna august, de Federația Română de Box în cadrul unui important turneu internațional de box, disputat la Iași. A fost vorba despre „Moldavian Belt“ ediția 42, cu participarea a numeroși sportivi din 16 țări.

O victorie fulgerătoare

Deși se antrena de numai câteva luni, Mădălin Băncescu a reușit o surpriză de proporții la „Moldavian Belt“. După câteva lupte dure a reușit să câștige turneul la categoria 48 de kilograme. Finala a disputat-o în compania lui Liviu Bou din Rovinari, campionul lotului național al României, la box.

Sincer, am avut emoții și înainte de luptă dar și după obținerea centurii. Mai ales că trebuia să vedem ce greșeli au fost, ce trebuia corectat”, spune tânărul dorohoian.

După această victorie, visul lui Mădălin este să ajungă în lotul național al României la box și să participe la Campionatele Naționale de Box din această toamnă. 

Continuare a unei tradiții

Propriu-zis prin rezultatul lui Mădălin Băncescu, școala de box de la Dorohoi învie, după trei decenii. Cele mai notabile rezultate au fost obținute înainte de 1989.

De altfel în staff-ul tehnic care s-a ocupat de antrenamentele lui Mădălin fac parte nume mari ale boxului dorohoian. Este vorba despre Vali Topală, președintele clubului și antrenor, precum și antrenorii Savin Duțu, Nicu Crihan și Mihai Căbulcă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii vor putea da amenzi de circulație cu ajutorul unei rețele de sute de camere video, au votat senatorii

astăzi, 19:45
6

Traficul rutier pe drumurile publice din România va fi monitorizat, peste câțiva ani, printr-un sistem integrat, numit e-SIGUR, iar în cazul încălcării regulile de circ...

Profesoară din Botoșani, participantă la un atelier internațional pe teme de protecție a consumatorilor

astăzi, 19:15
20

Timp de trei zile (18, 23, 25 noiembrie 2022) - doamna profesoară Carmen Silvia Ciobanu reprezentant al Asociației pentru Consumatori Botoșani a participat la Atelierul internațional online Consti...

Primarii de sector și ai municipiilor reședință de județ vor avea acces la informații de securitate națională

astăzi, 18:33
28

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni actul normativ pentru modificarea şi completarea art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, prin care primarii de se...