Sportivii legitimați la Brilliant Taekwondo au reprezentat România la un Turneu Internațional în Bulgaria reușind să obțină șase medalii

În perioada 31 martie - 1 aprilie, Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club, a participat în capitala Bulgariei, Sofia, la un puternic turneu internațional, numit „3rd Turbo Trophy 2023”.

S-au aliniat la start 700 de sportivi de la peste 35 de structuri sportive de profil care au reprezentat România, Bulgaria, Grecia, Serbia și Ucraina.

După succesul obținut pe teritoriul României la Campionatele Naționale desfășurate în prima parte a calendarului competițional, botoșănenii se dezvoltă în sportul de performanță obținând rezultate internaționale notabile.

Lotul a fost format din 8 sportivi și din tehnicienii Denis-Paul Matei și Jan-Pavel Matei, care au obținut 6 medalii, din care 1 de aur, 1 de argint și 4 de bronz.

Medaliații sunt următorii:

LOCUL I :    Bianca COSTIC;

LOCUL II :  Elena ATOFANEI;

LOCUL III : Eduard FEODOR, Emilian COSTIC, David MURARIU și Florin RACLEȘ.

Printre participanții la acest turneu național, foarte aproape de podium, dar care au pierdut lupta pentru medalii au fost Eduard Tănăsucă și Octavian Budacă.

„Sunt bucuros că am reluat participările la competiții internaționale. Urmează un șir lung de astfel de competiții ce au ca scop pregătirea sistematică a sportivilor pentru viitoarele Campionate Balcanice, Europene și chiar Mondiale. Din cauza pandemiei ne-am ieșit din ritmul participării la astfel de turnee, însă bifând și anul trecut 2 prezențe internaționale ne-am confirmat că anul acesta este cazul să forțăm. Țin să precizez că din cei 8 sportivi participanți, 4 dintre aceștia sunt debutanți în competiții internaționale pe teritoriul altor țări, fiind în pregătire în paralel și cu generația actuală și cu noua generație. Avem sportivi valoroși care vin din urmă și sunt mândru de motivația acestora pentru a-i depăși pe colegii care reprezintă constant România la cel mai înalt nivel.             Doresc să mulțumesc ca de fiecare dată staffului tehnic fără de care nu am putea să ne dezvoltăm pe cele 3 planuri sportive (inițiere, avansați și performanță), Clubului Sportiv Botoșani pentru parteneriatul puternic pe care îl avem de mai bine de 5 ani deja, instituțiilor cu care colaborăm și nu în ultimul rând părinților sportivilor pentru susținerea acestora”, a declarat președintele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, dar și coordonatorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

Friday, 4 October 2024

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...

Mesaj către diriginții elevilor și rolul pe care îl au în parcursul educațional. Bogdan Suruciuc: „Sunt situații de excepție în care consilierea nu are loc” (video)

Friday, 4 October 2024

În cadrul ședinței cu directorii și directorii adjuncți, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, le-a transmis colegilor s...

Ponturi de la doi elevi din Botoșani pentru tinerii care vor să devină jandarmi. „Îi sfătuiesc să acorde o atenție sporită pregătirii fizice” (foto, video)

Friday, 4 October 2024

Până pe data de 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) din Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituțiile de &ici...