Sportiv din Botoșani, lecție motivațională despre succes: "Îi bat pe toți, nea Manu, și merg la Paris!"

A concurat, a pierdut, a plâns. S-a ridicat, a muncit însutit și și-a promis că nu va mai plânge decât la Paris, de bucurie!

Sportiv din Botoșani, lecție motivațională despre succes: "Îi bat pe toți, nea Manu, și merg la Paris!"

 Manuel Costache și Mihai Chiruță  Foto: Facebook / Salvaţi Vârfu Câmpului de la necunoaştere

O poveste despre perseverență, despre ce înseamnă să muncești fără contenire pentru visul său.

Întâmplarea îl are în centrul ei pe Mihai Chiruță, sportivul din Botoșani care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, reușind astfel să califice România după 48 de ani de absență în proba de simplu masculin la canotaj.

”La Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, un singur canotor din delegația României a plâns. A plâns că nu a prins finala. A doua zi câștiga finala B și îmi spunea că e hotărât să meargă la Paris. Mi-a mulțumit pentru încurajări și mi-a spus că o să vină acasă de Paști, două zile (el s-a pregătit pentru Lucerna și în Săptămâna Mare) și poate ne vedem”, a povestit jurnalistul Manuel Costache.

În Sâmbăta Mare, acasă la părinții lui, la Ionășeni, Mihai i-a povestit jurnalistului despre lacrimile de la Szeged, despre cariera lui, despre canotaj, despre extraordinarii canotori și antrenori de la lotul olimpic, despre viitor.

A spus că la Lucerna vor fi 31 de canotori care se vor lupta pentru trei locuri la Paris!

"Îi bat pe toți, nea Manu, și merg la Paris!", i-a spus Mihai.

”Și i-a bătut. Mihăiță a câștigat tot: serii, sferturi, semifinală și finală!”, relatează impresionat Manuel Costache.

La 25 de ani, în cadrul Regatei Olimpice de Calificare de la Lucerna, Mihai Chiruță și-a asigurat un bilet pentru JO de la Paris.

”Acum, nu pot să spun decât că a oferit o lecție de viață tuturor: dacă îți dorești ceva cu adevărat și muncești pentru asta, vei reuși! Medalie la Paris? Cu siguranță că având aceeași atitudine va fi și medalie. Pentru că poate și o merită!”, a încheiat Manuel Costache.

(Sursa: Facebook)



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
507

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
161

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
472

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...