Un botoșănean a obținut, în premieră, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris!

Este prima dată după 48 de ani când România este prezentă la Jocurile Olimpice în proba de simplu masculin!

Un botoșănean a obținut, în premieră, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris!

Botoșăneanul Mihai Chiruță (25 de ani) a câștigat finala de simplu din cadrul Regatei Olimpice de Calificare de la Lucerna.

Performanța sa este una remarcabilă, în condițiile în care România a fost prezentă ultima dată la simplu masculin, în competiția olimpică de canotaj, în urmă cu 48 de ani, la ediția Montreal 1976.

Mihai Chiruţă s-a impus în finală cu timpul de 06 min 59 sec 44/100, biletul pentru JO 2024 fiind obţinut şi de al doilea clasat, americanul Jacob Plihal (06:59.63).

Botoșăneanul va participa în premieră la Jocurile Olimpice. De notat că vicecampionul olimpic de la Tokyo, norvegianul Kjetil Borch, a ocupat doar locul patru în finală (07:01.77).

Team Romania are în acest moment 86 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

astăzi, 18:11
291

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

astăzi, 17:36
92

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

astăzi, 16:16
306

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...