Un botoșănean a obținut, în premieră, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris!

Este prima dată după 48 de ani când România este prezentă la Jocurile Olimpice în proba de simplu masculin!

Un botoșănean a obținut, în premieră, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris!

Botoșăneanul Mihai Chiruță (25 de ani) a câștigat finala de simplu din cadrul Regatei Olimpice de Calificare de la Lucerna.

Performanța sa este una remarcabilă, în condițiile în care România a fost prezentă ultima dată la simplu masculin, în competiția olimpică de canotaj, în urmă cu 48 de ani, la ediția Montreal 1976.

Mihai Chiruţă s-a impus în finală cu timpul de 06 min 59 sec 44/100, biletul pentru JO 2024 fiind obţinut şi de al doilea clasat, americanul Jacob Plihal (06:59.63).

Botoșăneanul va participa în premieră la Jocurile Olimpice. De notat că vicecampionul olimpic de la Tokyo, norvegianul Kjetil Borch, a ocupat doar locul patru în finală (07:01.77).

Team Romania are în acest moment 86 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
527

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
167

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
482

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...