Simona Halep, criticată de CTP! "Aproape s-a bătut singură"

Simona Halep, criticată de CTP! "Aproape s-a bătut singură"

Simona Halep - Kiki Bertens 4-6, 4-6. Simona Halep a fost criticată de Cristian Tudor Popescu, după eșecul din finala de la Madrid, înregistrat în fața lui Kiki Bertens.

”Scorul meciului Halep-Bertens trebuie citit așa: 4-2, 0-6, 4-4. Deci, în afara acestui 6-0 pe care Bertens i l-a dat Simonei la mijlocul meciului, Simona a fost fie în avantaj, 4-2, fie la egalitate cu olandeza, 4-4.

Simona a pierdut pentru că a vrut să câștige jucând excesiv pe reverul adversarei, fără să recurgă la jocul ei secund, agresiv, cu inițiativă. Kiki Bertens, la 4-2 și-a luat inima în dinți, a riscat lovituri tari, la limită, a pus scurte, i-au reușit și încrederea ei a crescut progresiv.

Când Simona a înțeles că trebuie să atace și să riște a echilibrat imediat jocul, dar era prea târziu pentru că Bertens și-a păstrat breakul din setul doi servind excepțional. Așa cum spuneam înainte de această finală decizia a fost la Simona: aproape s-a bătut singură!”, a scris pe Facebook reputatul jurnalist.

Bertens câştigă în premieră la Madrid, după ce anul trecut a jucat finala, şi va urca pe locul 4 WTA. Ea a mai învins-o pe Halep în ultimul act al unui turneu, anul trecut, la Cincinnati.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Sharapova, arata Digisport.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
26

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...