Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

Un om de o calitate excepțională și un tehnician desăvârșit. Asta spun despre scrimerul născut în Botoșani toți cei care l-au cunoscut.

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.

În ultima parte a vieții a activat ca antrenor al lotului național de sabie și al CSA Steaua București.

Născut pe 15 noiembrie 1967, în Coțușca, județul Botoșani, Dan Găureanu s-a stins din viață pe 20 mai 2017, în urma unui stop cardio-respirator. Încă nu împlinise 50 de ani.

Fost campion național la sabie în 1993, 1994 și 1994, Dan Găureanu a cucerit două medalii de bronz la Campiontul Mondial cu echipa României, în 1994 și 2001.

A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Barcelona (1992) și Sydney (2000).

După ce s-a retras din activitatea competițională, Dan Găureanu s-a ocupat de pregătirea lotului național de sabie seniori al României alături de Mihai Covaliu, până în 2016, și alături de Florin Zalomir, din 2016 și până când în ultima clipă a vieții.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
192

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
151

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1405

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...