Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

Un om de o calitate excepțională și un tehnician desăvârșit. Asta spun despre scrimerul născut în Botoșani toți cei care l-au cunoscut.

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.

În ultima parte a vieții a activat ca antrenor al lotului național de sabie și al CSA Steaua București.

Născut pe 15 noiembrie 1967, în Coțușca, județul Botoșani, Dan Găureanu s-a stins din viață pe 20 mai 2017, în urma unui stop cardio-respirator. Încă nu împlinise 50 de ani.

Fost campion național la sabie în 1993, 1994 și 1994, Dan Găureanu a cucerit două medalii de bronz la Campiontul Mondial cu echipa României, în 1994 și 2001.

A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Barcelona (1992) și Sydney (2000).

După ce s-a retras din activitatea competițională, Dan Găureanu s-a ocupat de pregătirea lotului național de sabie seniori al României alături de Mihai Covaliu, până în 2016, și alături de Florin Zalomir, din 2016 și până când în ultima clipă a vieții.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
772

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...