Mihai Chiruță, mesaj impresionant după JO de la Paris: ”Partea cea mai frumoasă abia acum începe!” (Foto)

Născut în Ionășeni, județul Botoșani, Mihai Chiruță a reușit, la 25 de ani, să scrie istorie în sportul românesc. S-a calificat și a concurat la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o probă în care România nu a mai participat de aproape jumătate de secol.

Mihai Chiruță s-a calificat la schif simplu masculin, la 48 de ani de la ultima participare a României la această probă olimpică.

A concurat în Semifinala probei de schif simplu masculin (M1x) la Jocurile Olimpice de la Paris, unde s-a clasat pe locul 5, după o cursă extrem de dificilă, cu o concurență acerbă. Ulterior, în Finala B a competiției, Mihai a terminat primul cursa, obținând astfel locul 7 mondial.

"Cel ce are drumul cel mai greu are destinația cea mai frumoasă", a transmis Mihai Chiruță, precizând că este ”un citat pe care l-am văzut la începutul drumului meu în această probă de simplu. Un citat care mi-a dat și îmi dă putere atunci când colegii mei câștigă medalii și eu nu”.

Sportivul botoșănean nu a renunțat niciodată la luptă, la șansa de a urca pe podium. "Succesul vine din eșec după eșec, fără să îți pierzi entuziasmul", a continuat Mihai Chiruță. ”Când am citit aceste cuvinte aveam deja vreo 4 ani de simplu și, uitându-mă în urmă, am înțeles de ce sunt capabil și că trebuie să am răbdare”, a completat sportivul.

Mihai a învățat că, dacă "talentul nimerește o țintă pe care nimeni nu o poate atinge”, ”geniul nimerește o țintă pe care nimeni nu o poate vedea". O lecție pe care și-o asumă. ”Citind asta, am văzut pentru prima dată ținta care până atunci era doar dorință fără formă: CALIFICARE ÎN SIMPLU LA JOCURILE OLIMPICE”, spune Mihai.



A concurat în Finala B la Jocurile Olimpice de la Paris, reușind să terminte primul cursa, ceea ce a adus un meritat loc 7. Un rezultat care îl motivează și îi așază deja înainte un obiectiv clar: Aurul Olimpic în 2028, la Loc Angeles!

”Șase ani și multe finale B au fost necesare pentru a ajunge aici, așa că eu spun că mă descurc cu 4 ani și această finală B (olimpică) pentru a atinge următoarea țintă: Aur olimpic L.A. simplu. E o poveste frumoasă care se scrie de 12 ani și sper eu că se va mai scrie încă pe atât. E o poveste lungă care are de toate, iar partea cea mai frumoasă abia acum începe”, a transmis Mihai Chiruță.

Citește și Botoșăneanul care scrie istorie pentru România. ”Îndrăzniți să visați!”


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă de vreme severă: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...

Poliția în alertă: Minoră din Botoșani dispărută de acasă de două săptămâni!

astăzi, 10:07

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 17 ani, din municipiul Botoșani, care în urmă cu aproximativ două săptămâni a părăsit domiciliul,...

Juniorii din fotbal se întrec în acest weekend la Cupa Municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 09:49

Iubitorii fotbalului sunt așteptați, în acest weekend, la Baza Sportivă 1 Mai, pe terenul sintetic. Meciurile încep de vineri, 27 septembrie, de la ora 15:30, când vor juca la ...