Marea canotoare Doina Ignat împlinește astăzi 55 de ani! (Video)

Doina Ignat s-a născut pe 20 decembrie 1968, în localitatea Miorcani, județul Botosani. Rămâne în istoria sportului drept una dintre cele mai bune canotoare din lume.

Marea canotoare Doina Ignat împlinește astăzi 55 de ani! (Video)

"Am copilărit la ţară, în Miorcani, Botoşani. Eram o zăpăcită: mergeam la furat de cireşe, duceam gâsca la Prut… Făceam năzdrăvănii. Am avut o copilărie fericită, cum numai la ţară poate fi. Azi, copiii nu se mai bucură de natură, stau la calculator"....

"Nu pot să spun că eu am ales canotajul. A fost o întâmplare! În 1984 s-a făcut o selecție de la Clubul Steaua în toată țara, antrenorul Nicolae Gioga a venit la Liceul de Industire Ușoară din Botoșani și profesorul de sport m-a recomandat pe mine. M-a convins și așa am ajuns la canotaj", spune cea considerată cel mai bun stroc din lume datorită loviturii sale unice.

A cucerit 27 de medalii (16 de aur, 8 de argint și 3 de bronz) la Campionate Mondiale, Olimpiade și Cupe Mondiale, în perioada 1997-2007, fiind clasată de Federația internațională de specialitate pe locul 3 în topul celor mai bune canotoare din toate timpurile.

S-a retras din competiții după Olimpiadele de la Sydney și Atena și ultima dată și-a reluat activitatea în ianuarie 2007, sfârșind-o, însă, în 2008, după Europene.

"Nu știam cât de ambițioasă sunt și nici dacă pot fi prima!", își amintește veterana canotoarelor române, care s-a autodepasit din dorința de a dovedi mereu că este la fel de bună.

În prodigioasa și lunga sa carieră, spune că cel mai greu moment a fost în 2004 "când mi-am lăsat fata (Andreea) acasă, la 7 luni, și am dus-o la părinții mei la Botoșani, iar eu am început să fac din nou canotaj".

Își amintește, însă, cu plăcere de Jocurile Bunăvoinței, de la Seattle, din 1990. "Atunci chiar m-am simțit ca un star. Toată lumea ne aplauda, ne-au dus la antrenament cu motociclete, s-a făcut o deschidere ca la Jocurile Olimpice. Erau cu polițiștii călare, coboram niște scări. A fost un vis!".

Doina Ignat crede că diferența se creează atunci când dai ultima picătură de sudoare. "Fără muncă nu poți să fii campion. Dar toată lumea muncește și se antrenează, noi trebuie să avem ceva în plus, să dăm acea ultima picătură. Normal că, dacă dai tot și îți dorești, nu ai cum să nu câștigi!", susține botoseneanca. S-a reapucat pentru a treia oară de canotaj cu gândul de a fi din nou campioană olimpică și exclude o participare și la Olimpiada de peste 4 ani, de la Londra. "Dacă aș avea 30 de ani, sigur aș mai merge și la următoarea. Dar toate au o limită. Îmi pare rău că am îmbătrânit și nu mai pot face canotaj", argumentează Doina Ignat.

Crede în Dumnezeu și conchide: "Destinul meu a fost să fiu campioană olimpică la canotaj!".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
42

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
25

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
55

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...