Lupta pentru Play-Off: Cum ar putea ajunge FC Botoșani în primele 6 + statistica dezastruoasă

Lupta pentru Play-Off: Cum ar putea ajunge FC Botoșani în primele 6 + statistica dezastruoasă

Au mai rămas 5 etape, iar FC Botoșani speră să ajungă pentru al doilea an consecutiv în Play-Off. Totuși,  egalul de la Arad și înfrângerea cu FCSB au complicat situația echipei lui Marius Croitoru.

Echipa este încă la mâna ei, însă are nevoie de cel puțin 4 victorii în următoarele 5 meciuri pentru a se califica matematic în primele 6, asta dacă celelalte competitoare câștiga toate meciurile.

Statistica meciurilor cu următoarele 5 adversare este dezastruoasă. Din cele 12 puncte necesare, dacă s-ar pastra media ultimelor rezultate, FC Botoșani ar obține, cu indulgență,  4 puncte. Programul este unul de dificultate  MEDIE.

Iată adversarii:

1. Universitatea Craiova - deplasare  - GREU

FC Botoșani nu a câștigat niciodată pe terenul oltenilor. Mai mult, a pierdut 7 din cele 9 meciuri. Astfel că,  media arată ca FC Botoșani va pleca fără punct de la Craiova.

2. Sepsi - acasă - GREU

O victorie, 3 rezultate de egalitate și 0 înfrângeri este palmaresul echipei împotriva lui Sepsi,  pe teren propriu. Adică în medie 1 puncte.

3. Astra - deplasare - MEDIU

Statistica este identică cu cea a Craiovei. 7 înfrângeri, două rezultate de egalitate. Nici aici nu avem punct.

4. Viitorul  - acasă  - MEDIU

Statistica este echilibrată, 5 victorii de fiecare parte, plus 4 rezultate de egalitate. Trecem 3 puncte, deși e de menționat că FC Botoșani a pierdut de două ori consecutiv prezența în Play-Off împotriva formației lui Gică Hagi, însă ambele meciuri s-au jucat la Ovidiu.

5. Voluntari - deplasare- UȘOR

5 înfrângeri, 4 egaluri și două victorii formează palmaresul împotriva ilfovenilor. Adică fără punct, însă meciul pare foarte accesibil.

FC Botoșani are însă un mare avantaj!

În acest moment,  două formații sunt sigure de calificarea în Play-Off: FCSB și CFR. Li se poate alătura și Craiova, care are nevoie de un punct  în următoarele 5 meciuri. Altfel că, pentru ultimele 3 locuri se luptă următoarele formații: Sepsi ( 40 de puncte), FC Botoșani (37), Academica Clinceni (36), UTA Arad (33), Chindia Târgovişte (32), FC Argeș (30). Prima echipă din afara Play-Off, UTA, are însă un program infernal.

Iată programul celorlalte echipe din lupta pentru Play-Off:

1. Sepsi, (program Mediu): Chindia (Mediu), Botoșani (Greu), Gaz Metan Mediaș (M), UTA (M), FCSB (G)

2. Academica Clinceni (Mediu): Viitorul (M), Voluntari (Ușor), Argeș (M), Iași (U), Dinamo (M)

3. UTA (Greu): CFR (G), FCSB (G), Craiova (G), Sepsi (G), Astra (M)

4. Chindia (Mediu): Sepsi (G), Astra (M), Viitorul (M), Voluntari (U), Argeș (M)

5. FC Argeș (Mediu): Iași (U), Dinamo (M), Academica Clinceni (M), Hermanstadt (U), Chindia (M)

FC Botoșani are doar doua meciuri cu formații de "Play-Off". O victorie cu Sepsi, legata de un rezultat bun obținut în Bănie, ne-ar aduce în poziția de favoriți. La prima vedere, programul formațiilor candidate pare echilibrat, exceptând situația de la Arad. Astfel că, deznodământul este deschis oricărui avantaj.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
48

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
52

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...