Înainte de FC Botoșani, Kuku a ajuns prima oară în România, la Liberty Salonta, a trecut pe la Progresul Pecica (liga a patra, Arad), FC Zalău (L3), Academica Clinceni (L2) și ASA Tg. Mureș (Liga I)
"În primul rând, mulțumesc lui Dumnezeu că am ieșit sănătos de pe teren. Asta spun după fiecare joc, nu acum, în mod special, că ar fi fost gazonul înghețat! Am jucat și pe terenuri mai proaste în liga a patra sau a în treia. Așa m-am călit în România! La mine, acasă, la Makurdi, e mereu cald și frumos!", a spus Beni Kuku.
Romano-catolic practicant, Kuku a fost duminică la biserică, pentru a-i mulțumi Celui de Sus: ”E un început perfect pentru mine! Am meritat să batem Craiova, toată echipa a jucat bine. Am fost agresivi, am alergat, am muncit!”.
”Poate nu au ales bine crampoanele”
La capătul unui meci care a stat în cumpănă din cauza vremii și a gazonului, FC Botoșani a învins CSU Craiova cu 1-0. Oltenii au făcut o constestație, raportul referindu-se la starea execrabilă a gazonului. ”Terenul a fost același pentru toți. Poate nu și-au ales bine crampoanele!”, a reacționat Kuku.
100 de lei pentru gol!
”Să nu fiți surprinși că sunt bun!. Eu am jucat în Nigeria în prima ligă! Am venit în România în 2013, pentru o viață mai bună. Dar am avut o cumpănă încă de la început. După două săptămâni, impresarul ne-a abandonat și am vrut să plec acasă. Toți ne mințeau! Noroc cu domnul Mircea Balaj, de la Oradea, care m-a ajutat. Și domnului Morar, patronul de la FC Zalău ii sunt recunoscător. Și acum îmi dă câte 100 de lei de gol marcat. Aștept recompensa”, a glumit Beni.
I-a plăcut Jay-Jay
”Am avut răbdare ca să ajung de la Pecica, din liga a patra, în Liga I. Plus muncă și încrederea în Dumnezeu! Unde visez să joc mai departe? Unde vrea EL!”. spune Kuku. Nu are modele, dar zice că învață de la fotbaliștii care i se par buni. Copil fiind, l-a admirat pe Jay-Jay Okocha, magicianul ”Super-Vulturilor”.
”La sfatul unei cunoștințe, am fost la mai multe meciuri ale clubului din Oradea, unde sosiseră vreo sută de fotbaliști africani. Stăteau la un cămin sau așa ceva. Erau aduși de un fel de impresar, de fapt un samsar. Multora le-a luat și puținii bani pe care îi aveau la ei și i-a abandonat în România! I-am urmărit și am decis – era 2013 – să aducem la Pecica cinci băieți. Aveau planuri mari atunci. Ce mi-a plăcut la Kuku din prima? Fugea ca un cal, era stabil, înalt, destul de tehnic, se vedea că n-a avut antrenor” – Dorel Găvruță, patron Progesul Pecica.
”Kuku se trezea dimineața să alerge, înainte de antrenamentul cu echipa. Era fericit că primește mâncare caldă. Avea mulți frați și surori, le trimitea și bani. Mi-era milă de el”, rememorează finanțatorul de la Pecica.
sursa: libertatea.ro