Încă o provocare pentru pompierul-maratonist Iulian Rotariu: "The Last Desert" Antarctica!

Încă o provocare pentru pompierul-maratonist Iulian Rotariu: "The Last Desert" Antarctica!

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care a cucerit deșerturile Sahara, Gobi, Atacama, Namibia și Patagonia, a pornit spre cea mai mare si grea provocare - ultramaratonul "The Last Desert" Antarctica.

La fel ca și celelalte patru ultramaratoane la care a participat, respectiv "Gobi March" (China, în iunie 2016), "Atacama Crossing" (Chile, în octombrie 2016), "Sahara Race" (în mai 2017) și "Roving Race Patagonia" (Patagonia, în noiembrie 2017) unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV, la general, la ”Gobi March”, ”Sahara Race” și „Roving Race Patagonia”, respectiv locul VI la general, la cursa din deşertul chilian, „The Last Desert” din Antarctica se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate.

Cursa se va desfăşura în cea mai neîmblânzită zonă din lume, la temperaturi de minus 40 de grade. Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism. Zilnic va alerga, atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, cu tot cu echipamentul obligatoriu în spate, pentru a putea supraviețui șapte zile în Antartica (sac de dormit, echipament nesar supraviețuirii în condiții de ger năprasnic, mâncarea și suplimentele nutritive). 

"Plt. maj. Iulian Rotariu este primul român care participă la ultramaratonul din Antarctica. Un gând bun si o rugăciune sa ajungi cu bine la start ! Bunul Dumnezeu sa iti dăruiască putere sa te întorci cu bine acasă", îi transmit colegii din cadrul ISU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
25

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
297

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
55

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...