Inainte de Sfintele Pasti, Michael Ngadeu isi spune povestea emotionanta: "Asa am ajuns fotbalist profesionist. Nu m-am dat batut niciodata" - VIDEO

Inainte de Sfintele Pasti, Michael Ngadeu isi spune povestea emotionanta: "Asa am ajuns fotbalist profesionist. Nu m-am dat batut niciodata" - VIDEO
Fundasul echipei FC Botosani, Michael Ngadeu-Ngadjui, a povestit momentele prin care a trecut pentru a ajunge fotbalist profesionist si cum visele pot deveni realitate.

Ngadeu a acordat un interviu video pentru cei de la "Zero Potential Universe" si a vorbit despre cum a ajuns sa joace in Germania, momentele mai putin placute din viata sa de fotbalist si cum a ajuns in Romania.

"Misu" s-a nascut in anul 1990 in orasul Bafang din Camerun (foto sus) si a facut parte din lotul de juniori al celor de la Canon Sportif de Yaoundé, castigatoare a 7 titluri de campioana, 7 Cupe ale Camerunului, 3 Ligi ale Campionilor și o Cupă a Cupelor Africii.

In anul 2010, Ngadeu a ajuns in Germania pentru a-si continua studiile. Acolo a jucat timp de un an de zile la Sandhausen, insa nu i-a fost deloc usor sa castige tricoul de titular.

"Vreau sa va povestesc ce am facut si cum am facut ca sa ajung astazi un fotbalist profesionist. In anul 2010 am plecat in Germania ca elev. Am facut scoala germana si am invata limba germana. Am ajuns sa joc la o echipa acolo, care acum este in Liga a IX-a. Am jucat acolo timp de 6 luni, dupa care am inceput sa dau teste la Borrusia Dortmund, Karlsruhe si Sandhausen. Am jucat la Sandhausen timp de un an de zile, insa la inceput a fost destul de greu. Nu jucam si stateam mai mult pe banca de rezerve. Apoi am jucat primul meci destul de bine, insa in cel de-al doilea joc am luat cartonas rosu si dupa aceea nu am mai jucat deloc. Insa, niciodata, niciodata, niciodata nu m-am dat batut. M-am antrenat in fiecare zi, am alergat in fiecare zi si am facut gimnastica. Am avut langa mine o persoana care m-a ajutat mult si de aceea el este fratele meu. In partea a doua a sezonul am inceput sa joc meci de meci, am fost foarte bun. Echipa era in Liga a III-a si in acel an a promovat in Liga a II-a, insa nu au vrut sa-mi faca un contract de profesionist de aceea am plecat sa dau teste la echipa a doua a celor de la Nurenberg", isi incepe poveste Michael Ngadeu.

Ajuns la Nurenberg, Ngadeu avea sa se accidenteze si a urmat o perioada extrem de dificila, insa nu a renuntat niciodata sa creada ca va ajunge fotbalist, asa ca a luptat din greu, si-a revenit si a jucat meci de meci pana la finalul contractului.

"M-am accidentat si a trebuit sa ma operez. Dupa ce mi-am revenit a fost greu. Dar stiti, eu sunt un baiat african si am crezut in mine. Stiam ce pot si tot ce imi doream era sa joc fotbal. A trebuit sa ma antrenez mai mult si sa nu renunt. La Nurenberg am invatat sa joc fotbal. Nu pot sa spun nimic rau despre aceasta echipa pentru ca acolo am invatat sa joc fotbal.", a adaugat Ngdeu.

Dupa perioada petrecuta in Germania, Michael Ngadeu-Ngadjiu, a ajuns la FC Botosani. A fost testat de Leo Grozavu in Austria, iar calitatile sale l-au impresionat pe tehnician.

"Dupa doi ani la Nurenberg nu stiam unde voi mai juca. Antrenorul secund de la Nurenberg a avut incredere in mine si a inceput sa intrebe de prieteni pentru a ma putea ajuta sa-mi gasesc o echipa. A venit la mine si mi-a spus ca are un prieten care are ceva pentru mine si m-a intrebat daca sunt interesat sa merg in Romania, in prima liga. Si am zis de ce nu? Asa am ajuns la FC Botosani. Ei erau in Austria si timp de doua saptamani am fost in probe. Antrenorul mi-a spus ca sunt un jucator bun si ca ar fi fericit daca ar fi in echipa lui. Asa ca am ajuns la FC Botosani. La primul meci am vazut ca aici este o adevarata familie, publicul este foarte frumos si chiar imi place mult si sunt fericit ca am ajuns la Botosani. Vreau sa joc fotbal si nimic altceva", a incheiat fundasul celor de la FC Botosani.

La FC Botosani, "Misu" a bifat deja 22 de meciuri ca titular si a trecut peste debutul dezastruos pe care l-a avut: cartonas rosu in primul meci din Romania.

Acum este unul dintre cei mai importanti jucatori din echipa, iar etapa trecuta, dupa meciul cu Dinamo Bucuresti, Ngadeu a fost ales sa faca parte din echipa etapei in Gazeta Sporturilor, dupa 21 de recuperari si 81 % de pasa reusite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
34

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
93

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
73

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...