Iftime, declarația zilei în fotbalul românesc: ”Dacă nu-și taie venele un conducător nu se va întâmpla nimic”! Ce spune despre obiectivul din Playoff

Iftime, declarația zilei în fotbalul românesc: ”Dacă nu-și taie venele un conducător nu se va întâmpla nimic”! Ce spune despre obiectivul din Playoff

Valeriu Iftime este fericit după a doua calificare consecutivă in Play-Off și deja se gandește la meciul cu FCSB, de duminică. Liga tocmai a anunțat faptul că meciul se va juca la Giurgiu, pe stadionul Astrei. 

Iftime a dat mulți jucatori la FCSB, iar cu Olimpiu Moruțan a dat lovitura, păstrând procente la revânzare. Astfel că, Iftime a avut mereu o atitudine dură față el, dar cei doi s-au împăcat.

"M-am întâlnit întâmplător cu Moruțan, l-am văzut pe copil în București. Mi-a zis 'domnul Valeriu, nu mă mai criticați, că nu-mi face bine deloc, țin mult la dumneavoastră'. I-am zis că n-o să-l mai critic decât când va greși. Mai bine nu spuneți echipele care se vehiculează că-l vor. Moruțan, într-o echipă solidă, dacă face un an bun de cupe europene, poate ajunge", a declarat Valeriu Iftime la Digi Sport.

FC Botoșani are același obiectiv ca anul trecut: loc de Cupă Europeană.

Astfel, Valeriu Iftime infirmă și faptul că ar exista o ințelegere între el și Becali, mai ales că anul trecut a terminat peste el în clasament. Daca Craiova va caștiga cupa, atunci locul patru va juca un baraj cu o echipă de Play-Out pentru un loc de Cupă Europeană, în speța Conference League.

Altfel, daca oltenii nu se vor impune in Cupa României, locul 3 va juca barajul.

”Vrem locul patru, să putem juca un baraj de cupă europeană. E interesant în cupele europene și e vorba despre a crește clubul nostru în importanță, să ne jucăm șansele la cel mai înalt nivel. Anul trecut am cam ieșit pe ușa din spate din cupele europene. Sper să fim destul de maturi să ajungem iar acolo. Poate că lucrurile nu au foarte multă logică, să vii de pe șapte sau opt și să joci în cupele europene”, a transmis Valeriu Iftime.

Iftime speră ca videoarbitrajul va fi adoptat cat mai curând in România, mai ales că echipa lui a fost dezavantajată în nenumărate rânduri.

”Cu VAR e o discuție fără căpătâi, a fost o întâlnire între Ligă și federație, s-a stabilit că de anul viitor vom avea VAR , am căzut de acord cât dăm fiecare club, apoi Liga a găsit o soluție de finanțare. În buzunarul bogatului faci repede rost de mărunțiș. Este un buget generos pe care-l controlează LPF, mai mult de 2 milioane de euro pe an.  Dar dacă nu-și taie venele un conducător nu se va întâmpla nimic. Trebuie presiune, mai ales pe LPF, că FRF e undeva la mijloc, nu înțeleg cum nu-i răscolește că nu se mai poate așa, denaturăm competiția, creăm angoase, scenarii care-ți încurcă mintea. E in folosul fotbalului, al spectatorilor. Am văzut reacții frumoase de la Pustai, de la Tănase, de la FCSB. Tănase a vorbit politicos, dar și destul de tăios, n-a făcut scandal. El, care simulează de se prăpădește, la meciul cu Sepsi nici n-a clipit. Cred că plătește pentru ce făcea în trecut, are o problemă. Eu m-am calmat la câte amenzi am luat. Nu știu dacă arbitrii fac cu intenție, acesta e nivelul lor, cred că și ei ar vrea VAR, dar se complac în mediocritate” a adaugat Valeriu Iftime.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
9

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
23

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
50

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...