FC Botoșani: surprizele și dezamăgirile anului 2021

FC Botoșani: surprizele și dezamăgirile anului 2021

FC Botoșani a încheiat un an bun. Trupa antrenată de Marius Croitoru a încheiat un an bun, în care a evoluat în playoff și a ajuns pe locul 4 în actuala ediție de campionat, peste granzi precum Universitatea Craiova, Rapid sau Farul.

Marius Croitoru a propus și în acest an multe nume interesante pentru fotbalul românesc. O parte dintre aceștia au demonstrat, însă echipa a avut și unele dezamăgiri. Iată jucătorii care au confirmat și jucătorii care au dezamăgit în 2021.

Confirmări

1. Eduard Pap
După ce în sezoanele precedente acesta era lipsit de constanță, Eduard Pap a făcut un 2021 de excepție, fiind unul dintre cei mai buni portari din fotbalul românesc în 2021.

2. Mihai Roman
Deși anunțase că se va retrage la finalul sezonului trecut, Mihai Roman, ajuns la 37 de ani, nu a renunțat la fotbal și, chiar dacă nu mai are capacitatea fizică necesară pentru a evolua 90 de minute pe meci, de fiecare dată conduce echipa, ca un adevărat lider.

3. Joyskim Dawa
Fundașul ce este coleg de națională cu Ngadeu are evoluții solide în Liga 1, fiind unul dintre cei mai apreciați fundași centrali din România. Fizicul său l-a transformat într-un adevărat lider defensiv al echipei.

4.Bogdan Racovițan
Perla lui Valeriu Iftime, Bogdan Racovițan este viitorul mare produs de export al FC Botoșani. Fundașul central crescut de Dijon a demontrat că este un jucător de mare potențial, fiind un om de bază al naționalei de tineret.

5. Malcolm Edjouma
Fotbalistul dat afară de Gică Hagi părea a fi o ”țeapă”, însă în sezonul curent a devenit un fotbalist indispensabil la mijlocul terenului, salvând de multe  ori echipa. Acesta at putea pleca în iarnă.

Dezamăgiri

1. Herve Kage
Jucătorul de bandă ce a crescut la Anderlecht și trecut prin curțile celor de la Charleroi, Gent, Kortrijk sau Karabukspor a marcat 3 goluri în 14 meciuri la Botoșani, dar nu a convins. Sau cel puțin nu a mulțumit așteptările raportate la experiența lui.

2. Mateus Criciuma
Brazilianul de 22 de ani, prezentat ca noul Ongenda, a pierdut încet încet și locul din primul 11. Mateus Barbosa Santos Criciúm, pe numele complet, are un singur gol în 13 partide.

3. Eduard Florescu 
O certitudine a sezoanelor precedente, Florescu nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Fotbalistul de la centrul terenului era văzut ca un viitor lider în primul 11, însă sezonul acesta este fără realizări, momentan, pentru el.

4. Richard Sila
Francezul de 23 de ani este de departe unul dintre cei mai dezamăgitori jucători din lotul lui Marius Croitoru. Fără gol sau pasă de gol în 14 meciuri, fotbalistul adus de la Paris FC pare a fi un transfer ratat.

5. Petar Petcovski
Macedoneanul adus pentru a suplini plecarea lui Ashkovski la Sepsi OSK nu s-a impus la Botoșani. Deși a fost prezentat ca un transfer de senzație, Petkovski a jucat puțin, doar nouă meciuri, marcând un singur gol.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
1

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
49

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...