FC Botoșani, cea mai spectaculoasă echipă din Liga 1, în 2021!

FC Botoșani, cea mai spectaculoasă echipă din Liga 1, în 2021!

Trupa lui Marius Croitoru a primit o distincție importantă. Ancheta „DigiFotbal” anunță că FC Botoșani este cea mai spectaculoasă echipă din fotbalul românesc. Moldovenii au obținut 62 de voturi, iar Farul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi, ocupanta locului 2, a obținut 44 de puncte.

Trupa lui Marius Croitoru a devansat clar granzii în acest clasament. FCSB s-a clasat pe 3, cu doar 25 de puncte, adică mai puțin de jumătate din cele obținute de FC Botoșani, Universitatea Craiova pe 4, cu 14 puncte, iar CFR Cluj pe 8, cu doar 5 puncte.

„Tiparul fotbalistului de la Botoşani este unul ofensiv şi atunci nu aş putea să le cer să se apere, pentru că nu am de ce. Totul la atac, totul la victorie. Dacă sunt mai buni ca mine, asta este", a spus Croitoru în august 2020, înaintea unui meci cu Ordabasî, din primul tur preliminar al Europa League.

Marius Croitoru este antrenorul care a transformat echipa moldavă într-o forță la nivelul campionatului românesc. Fostul jucător de la FCM Bacău, FC Vaslui, Steaua, Ceahlăul, Poli Iași, Astra Giurgiu sau Poli Timișoara  și-a adus jucători pe placul lui, cu care a reușit să pună pe pciioare un plan tactic de invidiat pentru mulți antrenori din fotbalul intern.

Totuși, Marius Croitoru nu are liniște. Cinci jucători de bază intră în ultimele șase luni de contract cu FC Botoșani. Hervin Ongenda (26 ani, extremă/inter), Christopher Braun (30, fundaș dreapta), Alexandru Țigănașu (31, fundaș stânga), Realdo Fili (25, extremă) și Herve Kage (32, extremă) pot semna cu orice club începând din 1 ianuarie 2022, asta dacă nu vor primi oferte de prelungire din partea clubului.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
174

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
127

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
77

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...