Delegaţia României a ajuns la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Opt din cei 100 de reprezentanți ai României sunt de la Botoșani

Delegaţia României a ajuns la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Opt din cei 100 de reprezentanți ai României sunt de la Botoșani

Delegaţia României la Jocurile Olimpice din acest an, alcătuită din 101 sportivi, a aterizat pe tărâm nipon, după un zbor de peste 13 ore. Îmbarcarea s-a făcut joi dimineaţă, la Bucureşti, iar sportivii au ajuns fără probleme în Japonia.

România va participa, în perioada 23 iulie - 8 august, la Jocurile Olimpice de Vară, o întrecere marcată de numeroase restricţii provocate de pandemie. Competiţia asiatică se va disputa fără spectatori în tribună.

Opt sportivi din cei 100 de tricolori care vor concura la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 – 45 de sportive și 55 sportivi – la 17 discipline sportive, sunt de la Botoșani.

Cinci dintre ei provin de la Clubul Sportiv Botoșani. La canotaj vorbim despre Viviana Iuliana Bejinariu (8+1), Mădălina Hegheş (patru rame fără cârmaci feminin 4-), Simona Geanina Radiş (dublu vâsle feminin 2x),  Ciprian Huc (8+1), Mugurel Vasile Semciuc (patru rame fără cârmaci masculin 4-), iar la lupte despre marele campion Alin Alexuc Ciurariu.

Tot de la Botoșani sunt și doi dintre componenții echipei de fotbal ai României, respectiv , Eduard Florescu și Andrei Chindriș, ambii de la FC Botoșani.

Anunţul sosirii în Japonia a fost făcut făcut pe un cont de Facebook care aparţine FRF:

”După mai bine de 13 ore de zbor, Team Romania a ajuns la Tokyo. Urmează procedura de intrare în Japonia şi apoi tokyotricolorii vor pleca spre Kashima!”, se scrie pe pagina naţionalei de fotbal a României.

Începând din partea a doua a săptămânii viitioare, România va participa, în perioada 23 iulie - 8 august, la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo.

 

Spune-ne opinia ta