Cupă de curling la Botoșani! Se întrec echipe formate din profesori din șase județe (foto, video)

La curling, un jucător adevărat nu va căuta niciodată să își distragă adversarul sau să îl încurce în timpul jocului.

Cupă de curling la Botoșani! Se întrec echipe formate din profesori din șase județe (foto, video)

Profesori din Botoșani și din alte cinci județe s-au reunit, vineri, la Cornișa Aqua Park&Sports în cadrul unei competiții sportive inedite.

Este vorba despre prima ediție a „Cupei Cornișa” la curling, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani în colaborare cu Cornișa. De altfel, este primul campionat regional desfășurat la noi în județ.

Participă profesori din județele Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Vaslui și Botoșani. Fiecare echipă are în componență cinci membri.

Sper ca zilele pe care le veți petrece la Botoșani să vă creeze niște amintiri de neuitat. De ce am vrut să facem această competiție de curling, un sport care este mai puțin sau foarte puțin cunoscut în România? Avem o pistă în care ne putem desfășura activitatea, avem o comunitate locală care sprijină și era păcat să nu vedem și noi o cupă altfel, o cupă de curling pe gheață. Vreau să vă mulțumesc pentru că ați răspuns pozitiv activității noastre și sper ca ceea ce vom face astăzi aici să nu rămână doar aici, dumneavoastră să mergeți să multiplicați mesajul nostru și cunoștințele pe care le veți acumula despre acest sport în județele dumneavoastră. Asta pentru ca tânăra generație, elevii pe care noi îi educăm zi de zi să vină și să întrebe despre acest sport, eventual să participe la o competiție pe care noi ulterior vrem să o facem la nivel de regiune a Moldovei în rândul elevilor. Știm prea bine cu toții că educația ține de noi și trebuie să o facem cu responsabilitate pentru a avea un viitor în această țară. Vreau să cred că prin sport vom crea acea disciplină de care avem nevoie și acea sănătate de care ducem lipsă”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

În deschiderea evenimentului sportiv Grupul psaltic „Filotheos” al Seminarului Teologic din Botoșani a intonat Imnul României și, pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă, participanții au ascultat și câteva colinde.

Sâmbătă va avea loc și festivitatea de premiere a echipelor câștigătoare, ce se va desfășura la Hotelul Belvedere, în sala „Nobless Ballroom”.

Curling este un joc de îndemânare, iar curlerii joacă pentru a câștiga și nu pentru a-și umili adversarii.

Prima regulă în curling, cea care stă la baza jocului de mai bine de cinci secole, este Spiritul. „The spirit of curling” cere de la fiecare jucător un comportament generos și respectuos, în timpul, dar și în afara competiției.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campanie derulată la Spitalul din Botoșani, pentru depistarea timpurie a cancerului. „Să nu mai ajungă pacientul când tumora este avansată” (video)

Vineri, 23 Februarie 2024
724

Numărul mare de persoane care sunt diagnosticate cu cancer de-a lungul anilor, dar și faptul că vârsta pacienților îmbolnăviți a scăzut, îi determină pe specialiști să orga...

Încă o secție a unui spital din Botoșani a intrat în colaps. „...a cerut transferul din motive personale” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
1911

Pe lângă deficitul de medici întâlnit la Serviciul de Radiologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, și Secția de Neurochirurgie a intrat î...

Spitalul „Mavromati” din Botoșani, deficitar și la medicii stomatologi. „Condiția este să fiu de gardă...” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
598

Criza personalului medical se resimte și pe Compartimentul de Stomatologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Pe această secție activează doi medici, dintre car...