Valeriu Iftime a găsit investitori pentru FC Botoșani: „Vom bate palma"

FC Botoșani este ultima în România, iar formația moldoveană caută să iasă cât mai repede din zona „fierbinte" a clasamentului.

Valeriu Iftime a găsit investitori pentru FC Botoșani: „Vom bate palma"

   Foto: Digi Sport

La finalul lunii octombrie, Valeriu Iftime anunța că vrea să iasă cât mai repede din fotbal, asta deoarece simte că nu mai poate susține echipa.

Finanțatorul celor de la FC Botoșani a lansat public un anunț prin care invita orice om potent financiar să investească la clubul său și a spus câți bani a pierdut anual în ultima perioadă.

Vă spun sincer că de cedat tot mă gândesc să îl cedez, deoarece m-am săturat să tot bag pe an minimum 3.500.000 de euro în echipă și să joc la Botoșani cu 2.000 de spectatori. Acum sunt în discuții cu un român care are în spate niște parteneri belgieni. Acei belgieni au și o firmă de impresariat. Nu vor să îmi dea bani pe club, dar mi-au propus să aducă ei jucători și să îi plătească domniile lor. Însă, eu nu vreau să transform clubul într-o a doua 'cortaseriadă'. Nu vreau să fac cum a făcut acel Pablo Cortacero, atunci când a adus atâția jucători dintr-o dată. Vreau să fac cedarea clubului către acei belgieni treptat. Le-am spus să îmi aducă în iarna asta maximum 5 jucători, îi plătesc ei, dar vedem pe parcurs cum se vor acomoda. Apoi vom face procente la transferurile lor și vom vedea la vară dacă vom și scăpa de retrogradare. Iar, într-un final, vom bate palma și pentru închiderea definitivă a afacerii. Dar, vă repet: nu totul așa dintr-o dată. Vom mai discuta după finalul acestei părți de sezon. A, să nu uit. Apropo de jucători. În mod sigur am și greșit cu aducerea unora dintre ei în vara asta”, a spus Iftime, potrivit Prosport, sursă citată de Digisport.ro.

Valeriu Iftime: „Da, vreau să vând echipa! Am spus de 10.000 de ori"

Valeriu Iftime este decis să vândă echipa, dar cu scopul de a salva fotbalul din Botoșani.

Da, vreau să vând echipa! Am spus de 10.000 de ori. Caut pe cineva să o ia, îi mai dau niște bani numai să o țină. Este o variantă la Suceava. Primarul de acolo mi-a spus că poate ține Academia, care costă 500.000 de euro, dar care a produs puțin. E o discuție, nu o duc mâine la Suceava. Vreau să salvez fotbalul din Botoșani, dar să aibă niște condiții corecte. Nu pot să dau 3-4 milioane de euro pe an ca să țin fotbal la Botoșani. Eu și asociații mei am spus că mai dăm bani un an - doi acolo, doar ca să vină altcineva și să preia. Nu vine nimeni. Am spus-o și public, dar nu a venit nimeni. Nu pot să dau bani ani la rând și îi pierd pe același lucru", a spus Valeriu Iftime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
50

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
66

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
68

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...