Clubul DAO Botoșani a revenit în forță la Campionatul Național de Qwan Ki Do (fotogalerie)

Clubul DAO Botoșani a revenit în forță la Campionatul Național de Qwan Ki Do (fotogalerie)

După doi ani de pauză din cauza pandemiei de Covid-19, clubul DAO din Botoșani a revenit în forță la un Campionat Național de Qwan Ki Do, de juniori și seniori, care a avut loc, sâmbătă, la Sala Polivalentă din municipiul Roman, județul Neamț.

La start s-au aliniat 343 de sportivi din 31 de cluburi din zece județe din România. Din partea C.S. DAO din Botoșani au participat un număr de 17 practicanți, dintre care șase juniori la categoria de vârstă 16 – 17 ani, șapte seniori la categoria de vârstă 18 – 39 de ani și patru concurenți la categoria de vârstă +40 de ani.

Aceștia au concurat la song dau, o luptă competițională, la song luyen, luptă doi la doi între doi sportivi cu tehnici prestabilite, thao guyen individual, adică o probă tehnică în care sportivul execută o succesiune de tehnici prestabilite ce respectă regulile unei lupte, cu un adversar imaginar și thao guyen sincron, care este o probă tehnică cu trei sportivi, în care sincronizarea și armonizarea mișcărilor tind către perfecțiune.

În prima zi, adică pe 26 martie, au evoluat juniorii și seniorii, obținându-se următoarele rezultate:

La categoria de 16 – 17 ani thao guyen individual

Ecaterina Nicoleta Amos – locul II

Andreea Ștefănică Străchinariu – locul III

La categoria 16 – 17 ani thao guyen sincron feminin locul II cu echipă

Ecaterina Nicoleta Amos

Andreea Ștefănică Străchinariu

Patricia Serpe

La categoria 16 – 17 ani thao guyen mixt locul III cu echipă

Andreea Ștefănică Străchinariu

Patricia Serpe

Andrei Gabriel Epureanu

Categoria 16 - 17 ani song luyen mixt locul III

Andreea Ștefănică Străchinariu

Andrei Gabriel Epureanu

Categoria 18 - 39 ani song dau grade masculin locul I și campioni naționali, echipa formată din:

Damian Alexandru Gabriel

Damian Theodor Florentin

Cu ocazia acestui concurs, prin prisma evoluției personale, cât și a rezultatului, Damian Alexandru Gabriel este luat în vedere să fie convocat la lotul național pentru Campionatul European de anul viitor.

De asemenea juniorii participanți la acest concurs, vor reprezenta CS DAO Botoșani la Campionatul Mondial intercluburi ce se va desfășura luna viitoare în Italia, la Padova, in zilele de 23 și 24 aprilie. De aceea, în perioada următoare vom intensifica pregătirea sportivilor pentru îmbunătățirea calităților motrice și perfecționarea tehnicilor la probele specifice.

În a doua zi de concurs, pe data de 27 martie, au evoluat seniorii centuri negre, obținându-se următoarele rezultate:

La categoria +40 ani thao guyen individual feminin locul III

Petronela Damian

La categoria +40 ani thao quyen individual masculin locul III

Dănuț Turansche

La categoria +40 ani song luyen masculin locul III

Dănuț Turansche

Eduard Corduneanu

La categoria 18 - 39 ani song luyen masculin locul II

Narcis Daniel Agachi

Ciprian Coruț

La categoria +40 ani song dau masculin individual locul III

Dănuț Turansche

La categoria 18 - 39 ani song dau masculin echipa locul II

Florin Jâjâie

Narcis Daniel Agachi

Ciprian Coruț

,,Trebuie precizat că echipa de centuri negre a clubului nostru este una dintre cele mai vechi și mai omogene din România, câștigând în anul 2009 primul titlu național, iar de atunci o succesiune de medalii de aur, argint și bronz, precum și numeroase rezultate internaționale. Jâjâie Florin și Agachi Narcis au făcut parte din lotul național al României de luptă, obținând în timp rezultate spectaculoase în numele țării noastre, aducând clubului onoare și mândrie”, a declarat Eugen Țurcanu, coordonator tehnic al Qwan Ki Do în județul Botoșani.  

Jâjâie Florin este posesor a centurii negre 3 dang și este maestru al sportului. Precizăm că este unul dintre membrii fondatori ai clubului din anul 2001. Acest Campionat a fost pentru el evenimentul de ,,retragere“ din prim-planul înaltei performanțe sportive, în curând urmând a împlini frumoasa vârstă de 40 ani. Mai departe va evolua la categoriile de veterani și va fi implicat activ în instruirea tinerilor practicanți din Botoșani.

,,Mulțumesc Vo Su Florin pentru că avem ocazia să ne pregătim alături de tine. Ești un fenomen, probabil ai cele mai curate tehnici din proba de Song Dau, din Romania. Ai făcut meciuri magistrale astăzi ce merita a fi studiate la nivel de detaliu. Am văzut astăzi un maestru emerit al sportului”, a declarat Narcis Daniela Agachi, coechipier.

,,Vo Su Florin iți MULȚUMESC MULT!!!.... câte momente din Qwan Ki Do și din viață alături de tine... mi-e greu să vorbesc! Tu ai fost "EL CAPITAN", dacă nici tu din echipă nu mai reușeai să ne scoți din dezavantaj într-un meci... nu mai reușea nimeni! Ieri, cred a fost într-adevăr APOGEUL la nivel de luptă SONG DAU... "te-ai retras in GLORIE" și sincer a fost propria gală de retragere! Dar drumul și calea ta în DAO și QWAN KI DO nu se termină aici, CU SIGURANȚĂ”, a spus și Ciprian Coruț, coechipier.

„Mulțumim și Sponsorului tradițional al clubului, SC CONS EXPERTIZA PRO SRL, care are încredere în munca depusă de practicanții noștri și susține activitatea clubului, sprijinindu-ne participarea la stagiile de pregătire și la Competițiile Naționale și Internaționale din ultimii ani”, au mai spus reprezentanții clubului.











(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
15

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
229

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
47

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...